Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Καθαρισμοί και μέτρα προστασίας για την κακοκαιρία

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες Καθαριότητας, αλλά και Πολιτικής Προστασίας των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα χτυπήσουν και την Αττική το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σήμερα, ολοκληρώθηκαν στους περισσότερους Δήμους και του Νότιου Τομέα της Αθήνας οι εργασίες καθαριότητας των φρεατίων, καθώς και τα κλαδέματα σε δέντρα που υπήρχε ο κίνδυνος να σπάσουν προκαλώντας ζημιές, ή ακόμη και κλείνοντας δρόμους.

Πρωτίστως, σκοπός των εργασιών ήταν να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα το δίκτυο όμβριων υδάτων στην περίπτωση που οι ποσότητα της βροχής που αναμένεται να πέσει, κυρίως την Κυριακή, είναι μεγάλη και υπάρξει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Επίσης, τα στελέχη των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας έχουν λάβει σαφείς εντολές ώστε να είναι έτοιμα να επέμβουν όπου χρειαστεί. Για τον λόγο αυτό οι δημοτικές Αρχές βρίσκονται σε επαφή, τόσο με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής, όσο και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παράλληλα, από τους δήμους έχουν βγει ανακοινώσεις για την ενημέρωση των πολιτών, ενώ κάνουν έκκληση να μην αφήνουν σκουπίδια, κλαδιά και άλλα βαριά αντικείμενα στα πεζοδρόμια λόγω του κινδύνου να παρασυρθούν και να φράξουν τα φρεάτια των δρόμων. Επίσης εφίσταται η προσοχή όλων και γίνεται έκκληση για την αποφυγή ασκόπων μετακινήσεων σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ειδήσεις από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ