Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Πανικός από φωτιά σε ακατοίκητο στο Καλαμάκι

Το πρόβλημα και τους κινδύνους που αποτελούν για πολλές γειτονιές τα ακατοίκητα σπίτια επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά με την φωτιά που ξέσπασε την νύχτα σε ερειπωμένη μονοκατοικία στο Καλαμάκι προκαλώντας την αναστάτωση των κατοίκων και θέτοντας τις περιουσίες τους σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο ακατοίκητο σπίτι που βρίσκεται επί της οδού Καλύμνου 5, πίσω από το ΕΠΑΛ της περιοχής. Σύμφωνα με περιοίκους το συγκεκριμένο ακίνητο, εδώ και χρόνια αποτελεί προσωρινό κατάλυμα αστέγων, αλλά και τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Για τον λόγο αυτό και επειδή εντός των δωματίων του υπήρχαν εύφλεκτα υλικά όπως στρώματα και παλιά ξύλινα έπιπλα, οι φλόγες πήραν μεγάλες διαστάσεις.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά λίγο αργότερα, πριν επεκταθεί και σε γειτονικά κτίρια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά πρέπει να προκλήθηκε από την αμέλεια ατόμων που διαμένουν στο ακατοίκητο.

Στελέχη της δημοτικής Αρχής του Αλίμου αναφερόμενα στο θέμα τονίζουν ότι τέτοιου είδους εγκαταλελειμμένα σπίτια αποτελούν άμεσο κίνδυνο, δεδομένου ότι εκτός από την φωτιά που μπορεί να εκδηλωθεί, λόγω της παλαιότητάς τους ενδέχεται να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια μίας κακοκαιρίας.

Διαβάστε: Φρένο από το ΣτΕ στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον Υμηττό

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ