Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Συνάντηση ΚΑΠΕ με την εταιρεία Cordia

Το ΚΑΠΕ επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022, εκπρόσωποι της εταιρείας Cordia, o Πρόεδρος Γιώργος Δανιόλος και η Υπεύθυνη επιχειρηματικής Ανάπτυξης, κα Τόνια Ξεπαπαδάκη, όπου παρουσίασαν τις ερευνητικές δραστηριότητες και ειδικότερα τη συμμετοχή της εταιρείας στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Horizon. Η Cordia δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, από τη διαχείριση εγκαταστάσεων, την τεχνική συντήρηση, ενεργειακές λύσεις, Φ/Β έργα και ηλεκτροκίνηση, έως το διαδίκτυο των πραγμάτων- Internet of things – ΙοΤ λύσεις, κ.ά. Μέρος της στρατηγικής της εταιρείας αποτελεί η περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών της μέσω και των ερευνητικών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Cordia παρουσίασαν στη Διοίκηση και τα στελέχη του ΚΑΠΕ, τα έργα:

• BIGG-“Building Information aGGregation, harmonization and analytics platform”, που έχει ως σκοπό την εφαρμογή «Βig Data» τεχνολογιών και μεθόδων ανάλυσης δεδομένων για τον πλήρη κύκλο ζωής άνω των 4.000 κτηρίων σε 6 πιλοτικά έργα ευρείας κλίμακας στην Ευρώπη, και

• FORTESIE, “Smart PerFORrmance contracTs for Efficiency, Sustainable, Inclusive, Energy use”, που έχει ως στόχο τον σχεδιασμό, επίδειξη, επικύρωση και αναπαραγωγή καινοτόμων πακέτων ανακαίνισης στον κλάδο των κτηριακών εγκαταστάσεων με εγγυήσεις και χρηματοδοτήσεις «Smart Performance-Base».

Από πλευράς ΚΑΠΕ, αναφέρθηκαν τα Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα που εκτελεί το Κέντρο σε πεδία συναφή με την ανάπτυξη των κτηρίων του μέλλοντος, δηλαδή Κτηρίων μηδενικών (nZEB) ή και αρνητικών ενεργειακών εκπομπών, και εν γένει με την εξοικονόμηση ενέργειας, έργα εναρμονισμένα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τη δέσμη μέτρων «Προσαρμογή στον στόχο μείωσης των εκπομπών της ΕΕ κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030» (Fit for 55) και με τη δέσμη μέτρων «RepowerEU». Επίσης, αναφέρθηκε η υποστήριξη, εκ μέρους του ΚΑΠΕ, της ανάπτυξης ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO) κ.ά.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε κοινό πεδίο ενδιαφέροντος για μελλοντική συνεργασία στα παραπάνω αντικείμενα, με την εκτίμηση ότι ανάλογες συνεργασίες συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των ερευνητικών προγραμμάτων σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ