Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά το KINO Athens 2022

Από 22/11/22 και κάθε δεύτερη Τρίτη, το KINO Athens διοργανώνει προβολές σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Δαναός. Οι προβολές συνδυάζονται με ζωντανές συζητήσεις και όλες οι ταινίες προβάλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους (όπου η ομιλούσα γλώσσα δεν είναι η αγγλική).

Εννοιολογικά, το KINO Athens είναι εμπνευσμένο από τη μακρά ιστορία των εναλλακτικών χώρων τέχνης της Νέας Υόρκης. Μέσα από ένα τακτικό πρόγραμμα εβδομαδιαίων προβολών, ομιλιών, DJ sets και διαλέξεων, στόχος του είναι να εξερευνήσει νέους τρόπους κινηματογραφικής παρουσίασης, φέρνοντας σε επαφή στοιχεία της σύγχρονης τέχνης, του πειραματικού κινηματογράφου και του ντοκιμαντέρ.

Το KINO Athens, μέλος του Athens Culture Net (ACN) του Δήμου Αθηναίων, είναι μια διεθνής κοινότητα με διαδραστικές προβολές, που γεφυρώνει τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες μέσω του ήχου και της κινούμενης εικόνας- μια κινηματογραφική κοινότητα που προσκαλεί το κοινό, τους καλλιτέχνες και τους επιμελητές σε μια συνεργατική κινηματογραφική εμπειρία.

INFO

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.kinoathens.org

Χώρος: Κινηματογράφος Δαναός (Λεωφόρος Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι 115 24 |

Μετρό: Πανόρμου | Λεωφορείο: 550, 602, 813, Α7

Είσοδος: 7 ευρώ

Εισιτήρια: 210-6922655 or www.danaoscinema.gr

Ιστότοπος: www.kinoathens.org | www.danaoscinema.gr

Επικοινωνία: media@kino-athens.com | info@danaoscinema.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

Τρίτη 22 Νοεμβρίου

Funny Ha Ha | Αστείο.. χα χα χα του Άντριου Μπουγιάλσκι

Η.Π.Α, 2005, 89’ | Γλώσσα: Αγγλικά | Υπότιτλοι: Ελληνικά | Πρεμιέρα: Ελληνική

Σύνοψη: Η Μάρνι στα 23 της περιπλανιέται αναζητώντας αγάπη και εργασία στο βραβευμένο από τους κριτικούς ντεμπούτο «Funny Ha Ha» του Άντριου Μπουγιάλσκι. Οι διάλογοι της ταινίας μοιάζουν αυτοσχεδιαστικοί και ο αφηγηματικός της ρυθμός είναι χαλαρός και πολύπλευρος, καθώς δημιουργεί ένα επιδέξιο ομαδικό πορτρέτο των πρόσφατων αποφοίτων κολεγίου – των φίλων, των συναδέλφων και των επίδοξων εραστών της Μάρνι. Αλλά αυτή η ατημέλητη διάθεση είναι λίγο παραπλανητική, καθώς η ταινία έχει ταυτόχρονα σαφές σχήμα και νόημα. Μέχρι το τέλος της ταινίας, ο Μπουγιάλσκι αποδεικνύεται ένας από τους πιο οξυδερκείς και ευφυείς ανεξάρτητους δραματουργούς της Αμερικής. Ξέρει να χρησιμοποιεί επιδέξια το φιλμ των 16 χιλιοστών, για να διερευνήσει και να αποκαλύψει τα περίεργα γεγονότα και τους επίμονους γρίφους της σύγχρονης ζωής των νέων.

Πρωταγωνιστούν: Kate Dollenmayer, Christian Rudder, Jennifer L. Schaper, Myles Paige, Marshall Lewy, Lissa Patton Rudder, Andrew Bujalski, Justin Rice, Victoria Häggblom, Vanessa Bertozzi

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Μοντάζ: Andrew Bujalski Φωτογραφία: Matthias Grunsky

Παραγωγή: Ethan Vogt

Τρίτη 06 Δεκεμβρίου

Beeswax του Άντριου Μπουγιάλσκι

Η.Π.Α., 2009, 100’ | Γλώσσα: Αγγλικά | Υπότιτλοι: Ελληνικά | Πρεμιέρα: Αθηναϊκή

Σύνοψη

Το “Beeswax” περιστρέφεται γύρω από τις προσωπικές και επαγγελματικές περιπέτειες των δίδυμων αδελφών Τζίνι και Λόρεν, που ζουν στο Όστιν του Τέξας. Η Τζίνι είναι συνιδιοκτήτρια ενός καταστήματος vintage ρούχων με την Αμάντα, μια ημι-αποξενωμένη φίλη της, η οποία φοβάται ότι προσπαθεί να τερματίσει τη συνεργασία τους. Η Λόρεν ζει μια πιο χαλαρή, λιγότερο περιοριστική ζωή και σκέφτεται να φύγει εντελώς από τη χώρα. Όταν η Τζίνι λαμβάνει ένα μήνυμα στο email της από την Αμάντα που την απειλεί με μήνυση, καλεί τον πρώην φίλο της, φοιτητή της Νομικής, Μέριλ, να τη βοηθήσει. Ανυπόμονος να αποσπάσει την προσοχή του από τα δικά του προβλήματα, ξεκινάει να βοηθάει τις αδελφές με τα δικά τους.

Πρωταγωνιστούν: Tilly Hatcher, Maggie Hatcher, Alex Karpovsky

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Μοντάζ: Andrew Bujalski Φωτογραφία: Matthias Grunsky

Παραγωγή: Dia Sokol, Ethan Vogt

Για τον σκηνοθέτη: Ο Άντριου Μπουγιάλσκι (1977, Η.Π.Α) γεννήθηκε στη Βοστώνη και σπούδασε κινηματογράφο στο Τμήμα Οπτικών και Περιβαλλοντικών Σπουδών του Χάρβαρντ. Έγραψε και σκηνοθέτησε τις ταινίες FUNNY HA HA (2002), MUTUAL APPRECIATION (2005). Οι πρώτες του ταινίες ήταν σε όλες στις λίστες των New York Times ως οι “Καλύτερες της Χρονιάς”. Ο Μπουγιάλσκι έγραψε και τα δύο σενάρια και εμφανίστηκε ως ηθοποιός, παίζοντας σημαντικό ρόλο και στις δύο ταινίες. Οι ταινίες BEESWAX (2009) και COMPUTER CHESS (2013), η τρίτη και η τέταρτη ανεξάρτητη ταινία του Μπουγιάλσκι, γυρίστηκαν στο Όστιν, όπου ζει τώρα ο σκηνοθέτης. Το COMPUTER CHESS είναι μια ταινία εποχής που διαδραματίζεται σε ένα τουρνουά προγραμματισμού υπολογιστών το 1980, έκανε πρεμιέρα στο Sundance FF και κέρδισε το βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους Alfred Sloan. Η ταινία του RESULTS (2015), έκανε πρεμιέρα στο Sundance FF. Η ταινία SUPPORT THE GIRLS (2018) έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο SXSW.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Sisters with Transistors της Λίσα Ρόβνερ

Η.Β, 2021, 84’ | Γλώσσα: Αγγλικά | Υπότιτλοι: Ελληνικά

Σύνοψη

Το SISTERS WITH TRANSISTORS είναι η άγνωστη ιστορία των πρωτοπόρων γυναικών της ηλεκτρονικής μουσικής, σημαντικών συνθετριών που αγκάλιασαν τις μηχανές και τις απελευθερωτικές τεχνολογίες τους, για να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε και ακούμε μουσική σήμερα.

Αφήγηση: Laurie Anderson

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Μοντάζ:: Lisa Rovner Φωτογραφία: Lisa Rovner

Ηχος: Marta Salogni

Παραγωγή: Anna Lena Vaney

Για την σκηνοθέτρια: Η Λίσα Ρόβνερ (1979, Λονδίνο) είναι καλλιτέχνης και σκηνοθέτις με έδρα το Λονδίνο. Όλα τα δημιουργικά της έργα, που κυμαίνονται από ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο, διαφημίσεις και καλλιτεχνικές εκθέσεις, συνδέονται μεταξύ τους με τη γοητεία που ασκεί στα αρχεία και τον ήχο και με την υποβόσκουσα φιλοδοξία της να μετατρέψει την πολιτική και τη φιλοσοφία σε κινηματογραφικό θέαμα. Η Ρόβνερ έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς καλλιτέχνες και μάρκες, όπως οι Pierre Huyghe, Liam Gillick, Sebastien Tellier, Maison Martin Margiela και Acne. Οι ταινίες της έχουν παρουσιαστεί διεθνώς σε χώρους τέχνης και θέατρα. Επί του παρόντος, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη μιας επεισοδιακής κωμωδίας για τον κόσμο της τέχνης και μιας τηλεοπτικής σειράς για την επαναστατική αρχιτεκτονική. Το SISTERS WITH TRANSISTORS είναι το πρώτο της ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ