Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επαναλειτουργία αιθουσών των π. Σφαγείων στον Ταύρο

Είναι γνωστή η ιστορική σημασία των Σφαγείων που αποτελούν εμβληματικό τοπόσημο όχι μόνο για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Στις αίθουσες των π. Σφαγείων διοργανώνονταν για πολλά χρόνια σημαντικές μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, από τον Δήμο και το Πνευματικό Κέντρο όπως και ποικίλες δράσεις από σχολεία του Δήμου, από φορείς και σωματεία της περιοχής ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Για αυτό και συγκλόνισε όλους τους πολίτες η καταστροφική πυρκαγιά στις αίθουσες των π. Σφαγείων του Ταύρου τον Ιούλιο του 2020.

Όμως, οι ταχύτατες ενέργειες της δημοτικής Αρχής είχαν άμεσα αποτελέσματα και που επιβεβαιώθηκαν, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, στην έκτακτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ημέρα της πυρκαγιάς και με τη καθοριστική συμμετοχή του τότε υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο υπουργός δεσμεύθηκε δημόσια ότι το υπουργείο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση των αιθουσών των π. Σφαγείων και η υπόσχεσή του υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι αίθουσες των π. Σφαγείων αποκαταστάθηκαν εξ ολοκλήρου και έγιναν ακόμη καλύτερες.

Την Πέμπτη στις 24 Νοεμβρίου στις 17.30 στην αίθουσα 7 επί των οδών Πειραιώς και Επταλόφου, η επαναλειτουργία των αιθουσών των π. Σφαγείων είναι γεγονός και για το λόγο αυτό ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου θα τιμήσει τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για την πολύτιμη συμβολή του στην αποκατάσταση των αιθουσών π. Σφαγείων.

Ανδρέας Ευθυμίου: «Ξεκινάμε με χαρά και αισιοδοξία»

Ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «H πυρκαγιά στις αίθουσες των π. Σφαγείων του καλοκαιριού του 2020 μας συγκλόνισε όλους. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και ξεκινάμε με χαρά και αισιοδοξία την επαναλειτουργία των αιθουσών των π. Σφαγείων.

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη στις 24 Νοεμβρίου στις 17.30 στην επαναλειτουργία των αιθουσών των π. Σφαγείων και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη συνεισφορά και τη συμπαράστασή τους στο κοινό μας στόχο να συνεχίσουμε το πολυδιάστατο έργο υπερτοπικής σημασίας που επιτελείται στις αίθουσες π. Σφαγείων.

Νοιώθω την ηθική υποχρέωση να αναφερθώ ιδιαίτερα στον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος και θα τιμηθεί για την πολύτιμη συμβολή του στην αποκατάσταση των αιθουσών των π. Σφαγείων. Ευχαριστώ επίσης τα κόμματα, τους Βουλευτές, τις δημοτικές παρατάξεις και τους συμπολίτες μας για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση τους.

Είμαι σίγουρος ότι θα εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες και λειτουργίες στις αίθουσες των π. Σφαγείων σε όλα τα πεδία που συγκροτούν την ποιότητα της καθημερινής ζωής».

Διαβάστε: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δικαιώνει τον Δήμο για την ΕΟΜΜΕΧ

Όλες οι ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ