Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Συνεχίζονται τα σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού

Τα σεμινάρια ψηφιακής εκπαίδευσης και εγγραμματισμού συνεχίζει, κάθε Πέμπτη, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στις 5.30μμ, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας (Μαντζαγριωτάκη 76).

Η πρόσκληση παραμένει ανοικτή, για όλες και όλους τους ενήλικες δημότες. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν και ενώ αφορά τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου και γενικότερα των εργαλείων των social media. Η συμμετοχή στα σεμινάρια δεν απαιτεί κράτηση θέσης και είναι ελεύθερη.

Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσοι το επιθυμούν θα λάβουν σχετική βεβαίωση.

Για τη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά στα δια ζώσης σεμινάρια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, από το φθινόπωρο του 2022! Προσκαλούμε τους ενήλικους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την αξιόλογη δράση και να επωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής. Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο Δήμο σας! Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία!».

Ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος τόνισε: «Ο Δήμος Καλλιθέας, μέσα σε ένα πλαίσιο μεγάλης κοινωνικής προσφοράς, διαθέτει δομές όπως το σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» και το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, για την ψυχική υγεία, την πρόληψη και την απεξάρτηση, συμπεριλαμβανομένου και του εθισμού στο διαδίκτυο. Επίσης εφαρμόζουμε εκτεταμένο πρόγραμμα ψηφιακών υπηρεσιών και διαδικτυακών συναλλαγών με τους δημότες καθώς και πρόγραμμα τηλεϊατρικής. Οι Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού αποτελούν ένα ακόμη θετικό πρόσημο στην κοινωνική ομπρέλα του Δήμου μας και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους τους πολίτες».

Διαβάστε επίσης: Ενημερωτική εκδήλωση για την Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Καλλιθέα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ