Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμος απέκτησε το δικό του θερμοκήπιο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης της πρότυπης θερμοκηπιακής μονάδας του Δήμου Νέας Σμύρνης, η προμήθεια της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, με προϋπολογισμό 53.320,00 ευρώ.

Το πρότυπο θερμοκήπιο έχει έκταση 75 τ.μ. και εγκαταστάθηκε εντός του Δημοτικού Άλσους, σε τοποθεσία η οποία εξασφαλίζει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία διαθέτοντας φυσικότητα, ενώ βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του άλσους.

Το πρότυπο θερμοκήπιο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία φιλοδοξώντας να καλύψει μέρος των αναγκών του Δήμου σε ανθόφυτα, αρωματικά, αλλά και θαμνώδη φυτά, ενώ ήδη έχουν σχεδιαστεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες.

Τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και μέσα από αυτά θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να συμμετέχουν στη δημιουργία σπορόφυτων, αλλά και την παρακολούθηση της ανάπτυξης τους.

Διαβάστε επίσης: Αναζητούνται διαμερίσματα για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία»

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ