Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Ευθυμίου: «Παραδίδουμε στους πολίτες  ξανά τον ιστορικό χώρο των π. Σφαγείων»

Φανερά ικανοποιημένοι για την επαναλειτουργία των αιθουσών των παλαιών σφαγείων ήταν οι παρεβρισκόμενοι στην τελετή αγιασμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης παρουσία της δημοτικής Αρχής και του υπουργού Προστασίας του Πολίτηκ. Θεοδωρικάκου.

Δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2020, όπου υπέστη ζημιές το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κτιρίου στον Ταύρο, τελέστηκε ο αγιασμός για την αποκατάσταση των αιθουσών των π. Σφαγείων, που είναι και πάλι σε κατάσταση να φιλοξενήσουν τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Πνευματικού Κέντρου και των συλλόγων του Δήμου μας.

Στην εκδήλωση του αγιασμού παραβρέθηκε και τιμήθηκε για την καθοριστική  συμβολή του στη χρηματοδότηση του έργου της αποκατάστασης των αιθουσών των π. Σφαγείων, ο Υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, όταν είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει άμεσα την αποκατάσταση του χώρου και τήρησε αυτή του τη δέσμευση.

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, οι βουλευτές της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης και Γιάννης  Καλλιάνος, η βουλευτής του «ΠΑΣΟΚ  ΚΙΝΑΛ», Τόνια Αντωνίου, ο Τάσος Γαϊτάνης εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και ο Παύλος Χρηστίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ». Επίσης, παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος του ΔΣ, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός  Γραμματέας του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της πόλης.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Δύο χρόνια πριν, ημέρα Πέμπτη ήταν η καταστροφική πυρκαγιά, ημέρα Πέμπτη παραδίδουμε στους πολίτες  ξανά τον ιστορικό αυτό χώρο των π. Σφαγείων, ένα εμβληματικό τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή. Παραδίδουμε σήμερα ένα χώρο ακόμα καλύτερο, ικανό να φιλοξενήσει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κόμβο ψυχαγωγίας, πολιτισμού και επικοινωνίας.

Ο Δήμος μας ενώνει και οφείλει να αναγνωρίζει την προσφορά της Πολιτείας, γι’ αυτό και τιμούμε σε αυτή την εκδήλωση τον Υπουργό, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος, ως Υπουργός Εσωτερικών,  ανταποκρίθηκε άμεσα στη θέλησή μας και στην αγωνία μας για αποκατάσταση των αιθουσών, εγκρίνοντας το ποσό των 1.200.000€,  τηρώντας  τη δέσμευσή του, έτσι ώστε δύο χρόνια αργότερα να βρισκόμαστε σε αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ξεκινώντας την επαναλειτουργία των αναβαθμισμένων αιθουσών μας στα π. Σφαγεία. Ας σεβαστούμε αυτόν τον καταπληκτικό χώρο και ας απολαύσουμε όμορφες δράσεις και δραστηριότητες για όλους τους πολίτες μας!».

Όλες οι ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ