Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στις υγιείς πόλης της Ευρώπης το Παλαιό Φάληρο

Με κάθε επισημότητα στην μεγάλη «οικογένεια» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) είναι ενταγμένος πλέον με κάθε επισημότητα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου που έλαβε την επίσημη πιστοποίηση ως Υγιής Πόλη της Ευρώπης στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εργασιών Υγιών Πόλεων στην Κοπεγχάγη.

Η ανάδειξη του Δήμου διεθνώς, αποτελεί απόδειξη των σωστών πολιτικών που ασκούνται για την προστασία της υγείας που είναι προσαρμοσμένες στο πλάνο της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Υγεία, που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της άσκησης κοινωνικής μέριμνας που εφαρμόζονται τα τελευταία 3,5 χρόνια, με συνέπεια και επιμονή.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι ο 2ος Δήμος της Ελλάδας – μετά από εκείνον Πυλαίας-Χορτιάτη, πέρυσι – που πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη! Στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Υγιών Πόλεων, στη Δανία, με ‘moto’: One Planet, One People, One Health, δημιουργήθηκε μία νέα πολιτική για την προαγωγή της υγείας, περισσότερο διευρυμένη, περιλαμβάνοντας την προστασία όλων των ειδών που ζουν στον πλανήτη, σε συσχέτιση φυσικά και με την προστασία του ίδιου του πλανήτη.

Κατά το τριήμερο διεξαγωγής του Συνεδρίου οι ελληνικές πόλεις-μέλη του ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, είχαν δυναμική παρουσία.

Τον Δήμο Π. Φαλήρου εκπροσώπησε ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνεπικουρούμενος του αντιδημάρχου Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη και της συντονίστριας του προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ., κοινωνικής λειτουργού Λίλιαν Φανιδάκη.

Στο Συνέδριο ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου τοποθετήθηκε πάνω σε τρεις πολιτικο-κοινωνικούς άξονες συζήτησης:

1.Για την πρωτοφανή μετανάστευση που λαμβάνει χώρα στον πλανήτη και το πώς αυτό επηρεάζει, αλλά και ανταποκρίνεται η κάθε πόλη.

2.Για την μείωση των ανισοτήτων που αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τις δράσεις της πόλης μας για την μείωση του χάσματος με παρουσίαση συγκεκριμένων παραδειγμάτων καινοτόμων δράσεων για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και

3.Για το πώς μπορεί το δίκτυο Υγιών Πόλεων, με το βλέμμα στο μέλλον, να αλληλεπιδράσει, μέσω διαδραστικών ενεργειών, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες.

O Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την διάκριση για την πόλη, εκφράζοντας την ικανοποίηση του δήλωσε : « Η επίσημη πιστοποίηση του Παλαιού Φαλήρου ως Υγιής Πόλη της Ευρώπης στην Κοπεγχάγη στο Ετήσιο Συνέδριο του Π.Ο.Υ., έρχεται να δικαιώσει και να επιβεβαιώσει την προσπάθεια μας για τις αναπτυξιακές πολιτικές που ακολουθούμε και οι οποίες επιδιώκουν και καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας, κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και κυρίως, η μακροπρόθεσμη ευημερία. Με βασική μας αρχή ότι η ανάπτυξη πρέπει να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ευημερία των επόμενων γενεών. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου στον τομέα της πρόνοιας για την προετοιμασία της σχετικής υποψηφιότητας και για την επίτευξη του στόχου. Συνεχίζουμε έχοντας την στήριξη και την συστράτευση όλων – δημοτών, εργαζομένων, εθελοντών – με την προώθηση καλύτερων υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα υψηλών προτύπων, αύξηση των συμμετοχικών διαδικασιών και βελτίωση της διαχειριστικής μας ικανότητας. Πάντα με απαρέγκλιτη αξία της πολιτικής μας τον Άνθρωπο και την αλληλεγγύη.»

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ