Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: «Ο νόμος διασφάλισε τη λειτουργία των Δήμων, ψέμα και διχασμός από ΣΥΡΙΖΑ»

Για διχασμό, ψεύδη και επιχείρηση παραπλάνησης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αφορμή αποτέλεσε η επίθεση που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για δύο νόμους που αφορούν τη λειτουργία των δήμων.

«Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την 2377/2022 απόφασή της έκρινε ότι οι διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απολύτως σύμφωνες με το Σύνταγμα», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχείρησε ως κυβέρνηση να διαλύσει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της επιβολής του συστήματος της απλής αναλογικής. Προσθέτει ακόμη, ότι η ψήφιση των εν λόγω διατάξεων, «έτυχε της απόλυτης στήριξης και αποδοχής των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και των στελεχών της αυτοδιοίκησης, στο σύνολό τους».

Ο κ. Θεοδωρικάκος καλεί «… την Αξιωματική Αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τα ψέματα και να μελετήσει καλύτερα την απόφαση του ΣτΕ. Κυρίως, όμως, να εγκαταλείψει την επένδυση στην τοξικότητα και τη συνεχή υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής, μέσω της διαρκούς εναντίωσης στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης».

Για απόφαση – κόλαφο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, αναφέροντας πως το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε τους νόμους αντισυνταγματικούς.

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει «αλαζονική» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στρέφει τα βέλη του και κατά του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Διαβάστε επίσης: Αντισυνταγματικός ο «νόμος Θεοδωρικάκου» – «Βόμβα» στην Αυτοδιοίκηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ