Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στα 46 εκατ. ευρώ ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2023

Με την υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου του Προϋπολογισμού, ο οποίος ανέρχεται στα 46 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το νέο οικονομικό έτος 2023. Είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών και για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023.

«Ο Προϋπολογισμός του 2023 συντάχθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για τους Δήμους, με διαρκή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, στο οποίο έχουν προστεθεί πλέον και οι αρνητικές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού. Ωστόσο, η διοίκηση του Δήμου, για μια ακόμη χρονιά, φρόντισε να μη μεταφερθεί στους πολίτες το αυξημένο λειτουργικό κόστος των δημοτικών υπηρεσιών, διατηρώντας δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο στα ίδια χαμηλά επίπεδα επί μια 10ετία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Συγκεκριμένα για τις κατοικίες καταβάλλονται ετησίως 1,13 ευρώ ανά τμ, για τις επιχειρήσεις κάτω των 150 τμ 2,33 ευρώ ανά τμ και για τις λοιπές 2,73 ευρώ ανά τμ.

Ιδιαίτερη μέριμνα λήφθηκε για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή ή μείωση κατά 50%, καθώς διευρύνθηκαν τόσο οι κατηγορίες δικαιούχων, όσο και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογούνται. Δείτε εδώ τις μειώσεις κατά περίπτωση.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, που φέτος ανέρχεται στο ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει πλήθος συνεχιζόμενων έργων, αλλά και νέα, που εντάχθηκαν μετά από διαδικασίες διαβούλευσης που προηγήθηκαν με τους πολίτες.

Τα μεγάλα συνεχιζόμενα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, όπως η διαμόρφωση της Αγίου Δημητρίου και η ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Μετρό «Άγιος Δημήτριος», αλλάζουν καθημερινά την εικόνα της πόλης, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα και τη βιώσιμη κινητικότητα σε όλους.

Διαβάστε επίσης: Αποχώρηση Γ. Ταμπακόπουλου από την παράταξη Πρεκετέ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ