Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Απεργία της ΠΟΕ- ΟΤΑ για το δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο

24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλους τους δήμους της χώρας για την επόμενη Τρίτη, 17 του μήνα αποφάσισε η ΠΟΕ- ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα μία εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά την σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις 17 Ιανουαρίου, με ταυτόχρονη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία προς του υπουργείο Διοικητική Ανασυγκρότησης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εργάτρια καθαριότητας βρήκε τραγικό θάνατο στο Ξυλόκαστρο ενώ εργαζόταν ανασφάλιστη.

Αν και είχε λήξη η πεντάμηνη σύμβαση με τον Δήμο πριν περίπου 20 ημέρες από το τραγικό δυστύχημα, συνέχιζε να εργάζεται ανασφάλιστη.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε o πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκος Δαρδαμάνης «στο συγκεκριμένο απορριμματοφόρο όχι μόνο η συνάδελφος που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της αλλά και το υπόλοιπο πλήρωμα ήταν ανασφάλιστο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «και άλλοι συνάδελφοι εργάζονται ανασφάλιστοι στο δήμο και αμείβονται με ‘μεροκάματο”, δηλαδή, ‘μαύρο’ χρήμα, παρότι το Σωματείο Εργαζομένων έχει ζητήσει από τον δήμαρχο να προσλάβει προσωπικό καθαριότητας με δίμηνες συμβάσεις, εκείνος αρνείται, καθώς στόχος του είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ