Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αυστηρότερες ποινές για καταλήψεις χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Να εφαρμόσουν τον νόμο, στον βαθμό που τους αναλογεί, θα κληθούν οι δημοτικές Αρχές της χώρας μετά την λήξη των παρατάσεων που είχαν δοθεί για την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε δημόσιους χώρους λόγω του κορονοϊού, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών προαναγγέλλει νέα νομοθετική ρύθμιση με αυστηρότερα μέτρα για παράνομες καταλήψεις, που θα φτάνουν έως και την σφράγιση των καταστημάτων που παρανομούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή, από βήματος της βουλής, προανήγγειλε αυστηροποποίηση των ποινών για όσους καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους με τραπεζοκαθίσματα.

Αφού διαχώρισε το πρόβλημα των αυξημένων ατελώς καταλήψεων δημόσιων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιτράπηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, ώστε να μην υπάρχει συχνωτισμός, τόνισε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στο προ πανδημίας καθεστώς.

Όπως επεσήμανε, σε συνένωση με την ΚΕΔΕ σύντομα θα υπάρξει μια σχετική Διάταξη που θα αυστηροποιεί το πλαίσιο και θα προβλέπει μέχρι και το σφράγισμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις , δηλαδή της κατάληψης των τετραγωνικών που τους έχουν παραχωρηθεί και όχι επιπλέον».

«Πρόκειται», σημείωσε ο υφυπουργός, «για μια ενέργεια που όχι μόνος στερεί ελεύθερο χώρο από τους πολίτες αλλά νοθεύει και τον ανταγωνισμό. Οι παράνομες καταλήψεις δημόσιου χώρου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια κοινωνική απαξία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ