Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Στη «Λαϊκή Αγορά» του Τέτση βρέθηκαν παιδιά προσχολικής ηλικίας

Τα πρώτα τους βήματα στην τέχνη με έργα του Ιακωβίδη, του Λύτρα, του Γύζη, του Τέτση, και πολλών άλλων κορυφαίων εικαστικών, που φιλοξενούνται στην Εθνική Πινακοθήκη, έκαναν τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Βύρωνα.

Τα παιδιά μαγεύτηκαν βλέποντας την πολύχρωμη, ζωντανή Λαϊκή Αγορά του Παναγιώτη Τέτση, ενώ κάποια πιθανότατα να «ταυτίστηκαν» με το μωρό που απεικονίζεται στα «Πρώτα Βήματα» του Γεωργίου Ιακωβίδη.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία και την αξία που έχουν για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας οι επισκέψεις σε επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους, η Διεύθυνση Βρεφικών -Παιδικών Σταθμών έχει οργανώσει περιηγήσεις των νηπιακών τμημάτων στην Εθνική Πινακοθήκη. Τα παιδιά συμμετέχουν σε παιδαγωγικό πρόγραμμα, σχετικό με τα εκθέματα της Πινακοθήκης, διάρκειας μιάμισης ώρας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Εθνικής Πινακοθήκης, Φρύνη Καρζή, τα προγράμματα βασίζονται στις αρχές της ενεργητικής μάθησης και απευθύνονται στην ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού. Ο σχεδιασμός εστιάζει στην ενσωμάτωση παιδοκεντρικών στοιχείων και στη δημιουργία in situ διαδρομών ή περιοχών (νησίδων). Τα προγράμματα περιλαμβάνουν παιχνίδια εξερεύνησης, αφηγήσεις ιστοριών ή παραμυθιών, εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης και διαδραστικές συνεργασίες. Τα προγράμματα αρχίζουν με προσεκτική εξερεύνηση των εκθεμάτων, προκαλώντας την αυθόρμητη έκφραση συναισθημάτων και ιδεών και ολοκληρώνονται με μια δημιουργική δραστηριότητα. Στόχος τους, να θέσουν την εισαγωγή της έννοιας του πολιτισμού στην καθημερινότητα του κάθε παιδιού.

Διαβάστε επίσης: Κάλεσμα για προσφορά αίματος

Όλες οι ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ