Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Υποστελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας – Επιστολή του Δήμου στο Υπουργείο Υγείας

Μεγάλο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού αντιμετωπίζουν οι δυο ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) στον Δήμο Ζωγράφου. Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Δήμος στο Υπουργείο Υγείας οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί πολλές αποχωρήσεις ιατρικού προσωπικού. Στην εν λόγω επιστολή ο Δήμος εκφράζει τη δυσαρέσκεια του και ζητά από τον υπουργό Υγείας να στελεχώσει άμεσα τις δομές.

Η επιστολή

«Οι δύο ΤΟΜΥ που βρίσκονται στον Δήμο Ζωγράφου αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις γιατρών, ειδικά μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις. Το αποτέλεσμα της υποστελέχωσης είναι η μόνιμη ταλαιπωρία των κατοίκων που πολλές φορές οδηγεί σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των υγειονομικών αναγκών τους.

Ο Δήμος Ζωγράφου γίνεται συνεχώς δέκτης παραπόνων από τους πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ειδικά από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που είναι δύσκολο να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις.

Κατά συνέπεια θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένη την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων των γιατρών στις δύο ΤΟΜΥ που βρίσκονται στο Δήμο Ζωγράφου καθώς και στο Κέντρο Υγείας της Πόλης που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο υπάγονται οι ΤΟΜΥ, όπως κατανοήσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς επίλυσης του. Ο τομέας της Υγείας πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Πολιτεία και η στελέχωση των ΤΟΜΥ Ζωγράφου με γιατρούς είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ