Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το Φάντομ του ποδοσφαίρου δίπλα στα αδέσποτα – Γιορτή Υιοθεσίας στο Αλσος Ν. Σμύρνης

Με τη συμμετοχή και ενεργή υποστήριξη του παλαίμαχου διεθνή τερματοφύλακα του ποδοσφαίρου, Νίκου Σαργκάνη, πραγματοποιείται τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, η Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια», στο Αλσος Νέας Σμύρνης, από τις 11πμ έως τις 3μμ, σε συνεργασία με την Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης και την υποστήριξη των Δήμων Νέας Σμύρνης και Αιγιαλείας.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια», δραστηριοποιείται από το 2007, σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας (με τον τραγικό αριθμό των έξι χιλιάδων αδέσποτων), πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα, με περίπου 350 υιοθεσίες το χρόνο, 300 στειρώσεις, 80 ορθοπεδικά χειρουργεία, 100 καταγγελίες κακοποίησης, εκατοντάδες θεραπείες, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και σίτιση των αδέσποτων.

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησαν οι γιορτές υιοθεσίας στην Αττική, με σκοπό να βγουν «εκτός συνόρων» και να βρουν οικογένεια τα 500-700 κουτάβια που εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στον Δήμο Αιγιαλείας.

«Έως το Σεπτέμβριο του 2022, ο αριθμός των υιοθεσιών ήταν σχεδόν ανάλογος των εγκαταλείψεων. Στη συνέχεια όμως μειώθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή με τον τρόμο της διαχείρισης των νέων εγκαταλελειμμένων κουταβιών», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, τονίζοντας τον καθημερινό αγώνα που δίνουν καθημερινά για να βρουν χώρο φιλοξενίας και αγάπης για τα μικρά τετράποδα.

Διαβάστε επίσης: Έμπρακτη στήριξη στους σεισμόπληκτους από τους Δήμους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ