Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Όχι από τον Δήμο Αθηναίων στο κυβερνοπάρκο της ΠΥΡΚΑΛ

Αντίθετος με το σχέδιο δημιουργίας κυβερνητικού πάρκου στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Το θέμα συζητήθηκε χθες, Δευτέρα, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, όπου ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε «να μην προχωρήσει το σχέδιο εάν δεν προηγηθεί διαβούλευση και οι αναγκαίες μελέτες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, «η κεντρική διοίκηση δεν είναι νοικάρης που φεύγει έτσι, και κανείς δεν θέλει μια Αθήνα με 127 τσιμεντένια κουφάρια. Η Αθήνα θα άλλαζε χαρακτήρα. Αυτή η εξέλιξη, όπως προκύπτει από την εισήγηση, αντίκειται σε όλο το θεσμικό πλαίσιο, στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο και πάνω απ’ όλα, αντίκειται στη σύγχρονη λογική της χωροταξίας και της πολεοδομίας. Όλοι οι χωροτάκτες προκρίνουν τη λύση των μικτών χρήσεων. Είναι “παλιακή” η άποψη μιας “κυβερνούπολης” με βάση τα δεδομένα της Ευρώπης και γι’ αυτό ερχόμαστε και το συζητάμε».

Στην εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Αθηναίων αναφέρεται στο σκεπτικό και τίθενται συγκεκριμένα αιτήματα σε σχέση με το σχέδιο. Οι συντάκτες της εισήγησης τονίζουν ότι δεν συμφωνούν με την επικείμενη μαζική απομάκρυνση από το δήμο Αθηναίων εννέα υπουργείων και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου τομέα που σήμερα στεγάζονται σε 127 χώρους κτιριακών εγκαταστάσεων προς δημιουργία κυβερνητικού πάρκο στο δήμο Δάφνης Υμηττού. Όπως εξηγούν, δεν έχουν εκπονηθεί οι απαιτούμενες μελέτες προκειμένου να εκτιμηθεί ο βαθμός επιρροής του εγχειρήματος στην πόλη της Αθήνας.

«Εφόσον εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα αποβεί η συγκεκριμένη επέμβαση προς όφελος του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να θεσπιστούν οι κατάλληλες παρεμβάσεις με στοχευμένα, βραχυπρόθεσμα μέτρα προς εξασφάλιση της ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας», σημειώνουν.

Επισημαίνουν δε, ότι οι μετακινήσεις εργαζομένων και εξυπηρετουμένων πολιτών μεταξύ δήμου Αθηναίων και δήμου Δάφνης- Υμηττού αναμένεται να είναι μαζικές. Την ίδια στιγμή, η εξαγγελθείσα νέα γραμμή 5 μετρό δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί σύντομα. Ενδεικτικά yαναφέρουν ότι οι άξονες Συγγρού, Βουλιαγμένης, Εθνικής Αντιστάσεως, Κατεχάκη, θα επιβαρυνθούν ιδιαιτέρως τις ώρες αιχμής.

Διαβάστε επίσης: Κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση για τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ