Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Φρένο στην ανέγερση υψηλών οικοδομών από τον Α. Κονδύλη

Φρένο στην ανέγερση πολύ υψηλών πολυκατοικιών και λοιπών κτιρίων επιχειρεί να θέσει η δημοτική Αρχή του Αλίμου.

Ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Κονδύλης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμή την ανέγερση ενός κτιρίου. Έως σήμερα, η δημοτική Αρχή Αλίμου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για 13 κτίρια και ετοιμάζει προσφυγές για άλλα 14. «Το ίδιο θα κάνει εφεξής και για κάθε νέα οικοδομική άδεια (κτίριο), που προσβάλλει το πολεοδομικό και περιβαλλοντικό κεκτημένο του Αλίμου», προειδοποιεί ο κ. Κονδύλης.

Όπως εξηγεί, «τα κτίρια αυτά εμφανίζονται κατά κανόνα σε οικόπεδα με αντιπαροχή, όπου οι κατασκευαστές ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, εκμεταλλευόμενοι αθροιστικά διάφορες διατάξεις του Νόμου (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός), οι οποίες φυσικά είναι αμφίβολης συνταγματικότητας και εντελώς επιβαρυντικές για το περιβάλλον. Με διάφορα “τρικ” στα κτίρια αυτά αναπτύσσεται δόμηση που ξεπερνάει τον Συντελεστή Δόμησης της περιοχής, αλλά επίσης και το ύψος που κανονικά ισχύει για την περιοχή. Το αποτέλεσμα: βαθιά αλλοίωση και υποβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, προσβολή της πολεοδομικής μορφής του Αλίμου, απαξίωση των ακινήτων που έχουν ήδη χτιστεί με “κανονικούς” όρους δόμησης και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας».

Το θέμα έθεσε στο ΣτΕ ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, συνοδευόμενος από τους νομικούς, με εξειδίκευση στα πολεοδομικά ζητήματα, Βασίλειο Παπαδημητρίου και καθηγητή Δημήτριο Μέλισσα.

Διαβάστε επίσης: Καθαρή εντολή στις εκλογές ζήτησε από τους δημότες του ο Α. Κονδύλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ