Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Τέμπη: Ολοκληρώνονται οι έρευνες

Εντός της ημέρας εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών που έχουν ανασυρθεί.

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών. Εχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό σε 57, ενώ 48 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Εξι άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ. είναι 56.

Στο σημείο της τραγωδίας, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανύψωση του τρίτου βαγονιού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χθες, Πέμπτη, το βράδυ, τα συνεργεία διάσωσης υπό βροχή, ερεύνησαν σημεία του βαγονιού που ήταν προσπελάσιμα μετά την διάνοιξη πρόσβασης από τα ειδικά μηχανικά «ψαλίδια» που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σήμερα αναμένεται να αρχίσει και η παραλαβή τον σορών από τις οικογένειές τους. Σπαρακτικές είναι οι στιγμές στο νοσοκομείο Λάρισας, με τους γονείς να περιμένουν να παραλάβουν τις σορούς των παιδιών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ