Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η “αφρόκρεμα” της Ρυθμικής Γυμναστικής από 34 χώρες στο 8o Aphrodite Cup

Υψηλό είναι και φέτος το ελληνικό ενδιαφέρον αθλητών και κοινού για το ετήσιο Διεθνές Τουρνουά 8th Aphrodite Cup που “ανοίγει τις πύλες” του την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 του μήνα, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, θα είναι και φέτος ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου με την συμμετοχή, συνολικά, 250 αθλητριών, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.

Το 8ο Aphrodite Cup, το οποίο υπόσχεται ξεχωριστό θέαμα, διοργανώνεται από τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ) και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, έχοντας επίσης την υποστήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+».

Στο φετινό τουρνουά, σύμφωνα με αθλήτριες, προπονήτριες και συνοδούς, που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από 34 χώρες και 5 ηπείρους (Ανδόρα, Αυστραλία, Αρμενία, Βέλγιο, Βολιβία, Βραζιλία, Καναδάς, Πράσινο Ακρωτήριο, Κύπρος, Τσεχία, Αίγυπτος, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κορέα, Κουβέιτ, Μολδαβία, Ολλανδία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Σλοβενία, Ελβετία, Σλοβακία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ρουμανία και Ελλάδα).

Από ελληνικής πλευράς, το ενδιαφέρον του κοινού συγκεντρώνουν τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Ανσάμπλ, που θα κάνουν τα επίσημα «αποκαλυπτήρια» μπροστά στο φίλαθλο κοινό της χώρας, μία εβδομάδα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής που θα ακολουθήσει στο ίδιο στάδιο (17-19 Μαρτίου), σηματοδοτώντας παράλληλα τη δυναμική εκκίνηση της προσπάθειάς τους για την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση.

Επιπλέον, το “Aphrodite Cup” έχει ξεχωριστή κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση, με δεδομένο ότι αναδεικνύει ένα αμιγώς γυναικείο άθλημα και διεξάγεται πάντοτε σε ημερομηνίες κοντινές στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Παράλληλα προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League και ως εκ τούτου αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις γυμναστικής σε διεθνές επίπεδο.

Η είσοδος στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη ρυθμική γυμναστική και να ενισχύσουν με το χειροκρότημά τους τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες στο ξεκίνημα της πορείας τους προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

H Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 18.30, ενώ η Τελετή Λήξης και οι απονομές μεταλλίων θα λάβουν χώρα την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 20.00.

Διαβάστε επίσης: Ημερίδα υγείας, άσκησης και αυτοπροστασίας στο Π. Φάληρο

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ