Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Μια διαφορετική εκδήλωση για τα έμφυλα ζητήματα

• Μπορεί η καθημερινή μετάβαση από το σπίτι στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι να βιώνεται διαφορετικά βάσει του φύλου μας;

• Είναι ένας απλός περίπατος στην πόλη μια εμπειρία με έμφυλα χαρακτηριστικά;

• Πώς είναι να κινούμαστε ως γυναίκες, κορίτσια και θηλυκότητες μέσα στην πόλη του Αγίου Δημητρίου; Είμαστε ορατές;

• Είναι η πόλη μας φιλική, συμπεριληπτική και ανοιχτή για γυναίκες και κορίτσια;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα διερευνηθούν στην εκδήλωση με τίτλο «Φύλο, δημόσιος χώρος και κινητικότητα στην πόλη», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, από τις 18:00 έως τις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγίου Δημητρίου 55).

Για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, αφορμή για την πραγματοποίηση αυτής της διαφορετικής και ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, στάθηκαν δυο σημαντικά projects:

– Η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου με τη συνεργασία του Δικτύου Civinet Greece-Cyprus (το δίκτυο για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο) και η διερεύνηση μέσα από αυτό το σχέδιο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μετακίνησης των πολιτών μέσα στην πόλη του Αγίου Δημητρίου.

– Η συνεργασία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας της πόλης τον περασμένο Δεκέμβριο με την αρχιτεκτονική ομάδα urbana lab, όταν διοργάνωσε τρία βιωματικά εργαστήρια με στόχο την επανεξέταση του δημόσιου χώρου μέσα από το φακό του φύλου. Ήταν τρία εργαστήρια πλούσια σε πληροφορίες, υλικό, ερωτήματα, συναισθήματα, ανησυχίες, επιβεβαιώσεις και συμπεράσματα όπου οι συμμετέχοντες κατάφεραν να συνειδητοποιήσουν τις πολυποίκιλες συσχετίσεις μεταξύ φύλου και δημόσιου χώρου.

Διαβάστε επίσης: Η Μ. Ανδρούτσου στην “Α”: «Το αίτημα για καθολική έμφυλη ισότητα θα πρέπει να έχει ως πυρήνα την ανισότητα»

Ειδήσεις από τον Άγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ