Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Ο συνεργάτης μας Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από 16/3/2023 στους κινηματογράφους.

========================================================

Τυχερό αστέρι – Broker

Μια τρυφερή ιστορία μικροαπατεώνων και ταυτόχρονα ένα road movie για την αγάπη και την οικογένεια του Χιροκάζου Κόρε-Έντα («Κλέφτες καταστημάτων», «Ακόμα περπατώντας» και «Μετά τη ζωή») βασισμένη στο γεγονός ότι στη Νότια Κορέα, εκατοντάδες μωρά κάθε χρόνο βρίσκονται παρατημένα και αυτό έχει οδηγήσει δημόσιους φορείς και απλούς πολίτες να προσθέτουν στα κτίρια και τα σπίτια τους ειδικά κουτιά (βρεφο-δοχεία) που προστατεύουν τα βρέφη μέχρι να τα υιοθετήσει νόμιμα κάποιος.

Η πλοκή ξεκινά με την 15χρονη Σο-Γιούνγκ (Λι Τζι-Γιούν) να αφήνει ένα μωρό σε ένα βρεφο-δοχείο. Την ίδια στιγμή, δύο γυναίκες ντετέκτιβ την βλέπουν στο σημείο, επειδή παρακολουθούν μια συμμορία εμπόρων βρεφών που παίρνουν βρέφη από τα βρεφο-δοχεία που προορίζονται για υιοθεσία και τα πουλάνε απευθείας σε γονείς που αδυνατούν να έχουν παιδιά και δεν μπορούν να αποκτήσουν με την νόμιμη διαδικασία.

Όταν η Σο Γιούνγκ επιστρέφει μετανιωμένη για να πάρει πίσω το μωρό της όπως έχει δικαίωμα, καταλήγει να συνοδεύει τους δυο έμπορους βρεφών μέχρι τους πελάτες τους και να δένεται συναισθηματικά μαζί τους, καθώς και με ένα αγόρι που έχει μπει λαθραία στο φορτηγάκι τους έχοντας δραπετεύσει από το ίδρυμα των παιδιών που προορίζονται για υιοθεσία.

INFO

Είδος: Δράμα, Κοινωνικό, 129΄

Χώρα: Νότια Κορέα, 2022

Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Έντα

Παίζουν: Σονγκ Κανγκ-Χο, Ντονγκ-Γουόν Γκάνγκ, Μπάε Ντούνα, Τζι-Γιουν Λι

Διανομή: Cinobo

 

Παρίσι ξανά – Revoir Paris

Η Μία (Βιρζινί Εφιρά) έχει επιζήσει από μια τρομοκρατική επίθεση που έγινε σε μια καφετέρια, στην οποία είχε μπει για λίγο μέχρι να σταματήσει η βροχή. Ζει τη φρίκη ενός τυφλού τρομοκρατικού χτυπήματος και μετά από τρεις μήνες την παρακολουθούμε να προσπαθεί να ανασυνθέσει τα γεγονότα της βραδιάς, επειδή όλα είναι συγκεχυμένα στη μνήμη της, αλλά και να ανασυγκροτήσει τα κομμάτια της.

Η ίδια πιστεύει ότι επέζησε επειδή έμεινε ακίνητη ξαπλωμένη στο πάτωμα ανάμεσα στα σώματα άλλων θυμάτων, αλλά σε μια ομάδα θεραπευτικής υποστήριξης των θυμάτων, μια γυναίκα την κατηγορεί ότι κλειδώθηκε στην τουαλέτα της καφετέριας και μάλιστα δεν άφηνε να μπουν κι άλλοι για να σωθούν. Το ψυχικό της τραύμα μεγεθύνεται και η Μία αποφασίζει να μείνει μόνη της εγκαταλείποντας το σύντροφό της, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ και ποια ήταν η δική της στάση απέναντι στα γεγονότα.

INFO

Είδος: Δράμα 105΄

Χώρα: Γαλλία, 2022

Σκηνοθεσία: Αλίς Βικονούρ

Παίζουν: Βιρζινί Εφιρά, Μπενουά Μαζιμέλ, Γκρεγκουάρ Κολέν

Διανομή: Weirdwave

 

Σκάρλετ – L’ envol

Στη βόρεια Γαλλία, η Ζουλιέτ μεγαλώνει μόνη, μαζί με τον πατέρα της, βετεράνο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Παθιασμένη με το τραγούδι και την μουσική, η μοναχική νεαρή κοπέλα γνωρίζει έναν μάγο που της υπόσχεται πως τα πορφυρά πανιά θα την πάρουν μια μέρα μακριά από το χωριό της κι έκτοτε η Ζουλιέτ δεν παύει να πιστεύει στην εκπλήρωση αυτής της προφητείας..

INFO

Προβάλλεται από 16/3/2023 στις αίθουσες

Είδος: Δράμα, Ιστορικό, Αισθηματικό, 100΄

Χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, 2022

Σκηνοθεσία: Πιέτρο Μαρσέλο

Παίζουν: Ραφαέλ Τιερί, Ζυλιέτ Ζουάν, Νοέμι Λβόβσκι

Διανομή: The Film Group

 

Εξορία – Exile

Μια αλληγορία, πάνω στην οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στην Ελλάδα μέσω του Άρη, ενός απελπισμένου άντρα, ο οποίος επιχειρεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα με ένα – σχεδόν κατεστραμμένο- σκάφος. Μετά τη διάσωσή του από βέβαιο πνιγμό από την Ελληνική Ακτοφυλακή, θα επιστρέψει ως ξένος στη χώρα του και θα βιώσει κάθε είδους ακρότητα ως απόκληρος του συστήματος. Θα κλέψει, θα γίνει σκλάβος και θα σκοτώσει

INFO

Είδος: Δράμα, 110΄

Χώρα: Ελλάδα, 2019

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαζωμένος

Παίζουν: Κατερίνα Τσάση Δέδε, Στέφανος Κακαβούλης, Αγγελική Καρυστινού, Δημήτρης Σιγανός

Διανομή: New Star, μόνο στο Studio new star art cinema

 

65

Μετά από μια καταστροφική συντριβή του διαστημόπλοιού του σε έναν αρχικά αγνώριστο πλανήτη, ο διαστημάνθρωπος Μιλς ανακαλύπτει πολύ σύντομα ότι στην πραγματικότητα είναι εγκλωβισμένος στη Γη… 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Έχοντας μόνο μια ευκαιρία να διασωθούν, ο Μιλς και μία ακόμη επιζήσασα, η Κόα, πρέπει να διασχίσουν αγνώριστα τοπία, γεμάτα επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης.

INFO

Είδος: Επιστημονική Φαντασία, 90΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2022

Σκηνοθεσία: Σκοτ Μπεκ, Μπράιαν Γουντς

Παίζουν: Άνταμ Ντράιβερ, Αριάνα Γκρίνμπλατ, Κλόε Κόλμαν

Διανομή: Feelgood

 

Shazam! Η οργή των θεών – Shazam! Fury of the gods

Sequel της ιστορίας του έφηβου Μπίλι Μπάτσον, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγική λέξη «Shazam» μεταμορφώνεται στο ενήλικο alter ego του, τον Shazam.

INFO

Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, 130΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2022

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

Παίζουν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Άσερ Έιντζελ, Ντζίμον Χούνσου, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Άνταμ Μπρόντι, Γκρέις Κάρολιν Κάρεϊ, Έλεν Μίρεν, Λούσι Λιού, Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Φέιθ Χέρμαν

Διανομή: Tanweer

 

Ξεριζωμένοι

Το ντοκιμαντέρ αυτό πραγματεύεται μαρτυρίες ανθρώπων που, ως παιδιά, ξεριζώθηκαν από το φυσικό τους περιβάλλον σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικές εποχές, από το 1940 έως το 2021. Επτά ιστορίες ξεριζωμών. Επτά εξομολογήσεις. Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο της ανελέητης πολιτικής. Από τον ελληνικό εμφύλιο μέχρι τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, από τα χρόνια του Φράνκο μέχρι τα χρόνια του Covid 19, από το γαλλικό νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό μέχρι τη Σιβηρία, πολλά παιδιά ξεριζώθηκαν βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον για πολιτικούς λόγους. Μέσα από τις μαρτυρίες τους, αναδύονται τρομερές και συχνά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.

INFO

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Ιστορικό, 98΄

Χώρα: Ελλάδα, 2022

Σκηνοθεσία: Ελένη Αλεξανδράκη

Διανομή: Feelgood

 

Το στοίχημα

16/3/2021…Covid19…lockdown! Η ζωή ξαφνικά βουλιάζει σε μια πρωτόγνωρη αδράνεια και ακινησία … Μερικοί αφοσιωμένοι εκπαιδευτικοί σε ένα μικρό γυμνάσιο στην ελληνική επαρχία προσπαθούν να το κρατήσουν ζωντανό, με το σωσίβιο της ψηφιακής εκπαίδευσης. Αγώνας ενάντια στην απομόνωση, την μοναξιά, την ανία… Θα τα καταφέρουν; Η κάμερα ακολουθεί καθημερινά τους μαθητές και τους καθηγητές στο σχολείο και το σπίτι και καταγράφει με χιούμορ και ρεαλισμό πώς η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση διαμόρφωσε τις σχέσεις τους, εντός και εκτός οθόνης. Τα στοιχήματα εκείνη την περίοδο ήταν πολλά, με βασικό το πώς και αν θα επιβιώσει το σχολείο μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση.

INFO

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Κοινωνικό

Χώρα: Ελλάδα, 2022

Σκηνοθεσία: Μαρία Λεωνίδα

Προβολή: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 16, 17 & 19/3/23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ