Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Στο Π. Φάληρο θα “χτυπά” τον Απρίλιο η “καρδιά” της Παγκόσμιας Ρυθμικής Γυμναστικής

Στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) θα είναι τον Απρίλιο, στραμμένη η προσοχή των φίλων της Ρυθμικής Γυμναστικής όλου του κόσμου, λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλου Ρυθμικής Γυμναστικής στη χώρα μας.

Οι αγώνες που εντάσσονται στην σειρά των αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIG), θα γίνουν στο κλειστό της παραλιακής  από τις 17 ως τις 19 Απριλίου.

Την συμμετοχή τους στους αγώνες έχουν ήδη επιβεβαιώσει 140 επιλεγμένες πρωταθλήτριες από κάθε γωνιά του πλανήτη, εκπροσωπώντας συνολικά 31 χώρες και αγγίζοντας το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συμμετοχών, ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, με δεδομένο ότι οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό κορυφαίων αθλητριών, που κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν μέσα από την κατάταξή τους στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η συμμετοχή τόσων κορυφαίων αθλητριών αποδεικνύει και το τεράστιο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα της ρυθμικής γυμναστικής και προεξοφλεί την επιτυχία της διοργάνωσης..
Ανάμεσα στις πρωταθλήτριες από όλο τον κόσμο που θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην διοργάνωση θα βρίσκονται και οι σταθερά ανερχόμενες εκπρόσωποι των Εθνικών μας ομάδων, οι οποίες θα κυνηγήσουν νέες μεγάλες διακρίσεις, σε μία διοργάνωση που πλέον έχει καταξιωθεί διεθνώς.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφερόμενος στο διεθνές αντάμωμα των πρωταγωνιστών της Ρυθμικής, τόνισε: «Σας περιμένουμε όλους στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου, από την Παρασκευή 17/3 έως και την Κυριακή 19/3, για να ζήσουμε μαζί την μοναδική ατμόσφαιρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής. Υποδεχόμαστε με χαρά στην πόλη μας αστέρια διεθνούς ακτινοβολίας, που θα σκορπίσουν λάμψη, πλάι στις Ελληνίδες εκπροσώπους του ατομικού και του ανσάμπλ. Σε μια σπουδαία διοργάνωση που κανείς δεν πρέπει να χάσει».

Για τις ανάγκες των αγώνων, με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών και τις υψηλές αγωνιστικές – οργανωτικές απαιτήσεις, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά ως βοηθητικό προπονητήριο το Δ.Α.Κ. «Σοφία Μπεφόν» στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας τη φετινή διοργάνωση να μοιάζει με μικρογραφία παγκόσμιου πρωταθλήματος σε όλους τους τομείς.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ και τον ΟΑΣΑ και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του ΠΣΑΤ, ενώ υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση του βιβλίου «Φόνοι και συνομωσίες στην Κωνσταντινούπολη»

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ