Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Το δικό τους μποστάνι φύτεψαν άτομα με αυτισμό

Τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, αλλά και τις ευαισθησίες τους απέδειξαν άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού από το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ατόμων με αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» τα οποία καλλιέργησαν το δικό τους μποστάνι στο δημοτικό Φυτώριο του Δήμου Ηλιούπολης.

Οι φιλοξενούμενοι του ιδρύματος φύτεψαν στην έκταση που τους παραχωρήθηκε από τον Δήμο και μετατράπηκε σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης, μαθαίνοντας και για τα οφέλη της επαφής με την φύση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 οπότε και ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Ευαγγελίστρια» κ. Δημήτρης Στεφανίδης, στελέχη της δομής και εθελοντές συνόδευσαν ομάδα παιδιών στο χώρο του λαχανόκηπου, όπου φύτεψαν τα δικά τους λαχανικά, πάντα με την επίβλεψη συνοδών.

Με αυτή τη διαδικασία τα μέλη του Σωματείου ήρθαν σε επαφή με τη φύση, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και φυσικά γέμισαν χαμόγελα.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε: «Τα παιδιά με αυτισμό και αναπτυξιακές διαταραχές έχουν ανάγκη τη φύση, τη γαλήνη που δίνει η φύση. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος ενός κύκλου ενεργειών του Δήμου μας για να προσφέρει στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες που ενισχύουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη προώθηση του μηνύματος ότι ‘δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι’».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Παναγιώτης Κόκλας, ο οποίος ήταν παρών στη δράση, δήλωσε: «Όπως γνωρίζουμε ο αυτισμός επηρεάζει/πλήττει την επικοινωνιακή επάρκεια και τις δεξιότητες του ατόμου να εντάσσεται στην ομάδα και να σχετίζεται με τον άλλον. Το παιχνίδι και τα ενδιαφέροντα είναι περιορισμένα και στερεότυπα. Το περιβάλλον δεν είναι κατανοητό και προβλέψιμο. Αντίθετα, πολλές φορές προσλαμβάνεται ως εχθρικό και απειλητικό. Ο συνάνθρωπός μας, ο γιος μας, ο φίλος μας με αυτισμό είναι σημαντικό να έχει στη διάθεσή του ένα φιλικό περιβάλλον στο οποίο μπορεί να απασχοληθεί σύμφωνα με τον ρυθμό του και να δει τον κόπο του και την προσπάθειά του να μετουσιώνεται σε ανθό, σε καρπό, σε παραγωγό της γης και της εργασίας του», προσθέτοντας ότι «η Δημοτική Αρχή θα είναι διπλά τους. Με τη συνδρομή της υπηρεσίας Πρασίνου – Green Team, των εθελοντών συνεργατών μου και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών και φορέων της πόλης μας, προχωράμε δυναμικά στις “υιοθεσίες” δημόσιων χώρων».

Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου «Παναγία Ευαγγελίστρια» κ. Δημήτρης Στεφανίδης και οι συνεργάτες του ευχαριστούν «τον δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη και τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Κόκλα για την ευαισθησία τους προς τους ωφελούμενους του Σωματείου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ