Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Το ΣτΕ δικαιώνει τον Δήμο για τα υψηλά κτίρια

Την πρώτη νίκη του απέναντι στην αυθαιρεσία, που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον οδηγό ώστε να κερδηθεί ο αγώνας έναντι σε συμφέροντα που απειλούν την τάξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης κέρδισε στο ΣτΕ ο Δήμος Αλίμου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, η πρώτη από τις αποφάσεις που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την προσφυγή της δημοτικής Αρχής και κατοίκων του Αλίμου ενάντια στην ανέγερση πολύ υψηλών κτιρίων στην πόλη, γίνεται δεκτό το αίτημα για αναστολή των οικοδομικών εργασιών σε ένα από τα πολυώροφα κτίρια.

Για την θετική απόφαση της Δικαιοσύνης, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, αναφέρει πως η πρώτη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαιώνει προσωρινά τον Δήμο και τους πολίτες.

«Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που εκδίδει το ΣτΕ για το ζήτημα σε επίπεδο αναστολής, υπέρ του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, που βλάπτεται δραματικά. Η οριστική δικάσιμος για δύο από τις πολλές άδειες αυτού του είδους έχει οριστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Απρίλιο 2023, οπότε και θα κριθεί επί της ουσίας η υπόθεση και οι σοβαρές ενστάσεις αντισυνταγματικότητας των προσαυξήσεων στη δόμηση, που αλλοιώνουν σημαντικά το ήπιο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον του Αλίμου.

«Ευχαριστώ θερμά τους κατοίκους, τους συναδέλφους αιρετούς και δικηγόρους, την Τεχνική και Νομική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και όλους όσοι συνεργάζονται για να βάλουμε ένα «φρένο» στα απαράδεκτα ψηλά κτήρια που ανεγείρουν αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες, κακοποιώντας και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον του Αλίμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ