Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ερώτηση Βελόπουλου για τον Φαληρικό Ορμο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, για την πορεία του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Αφορμή στάθηκε η κοινή συνεδρίαση για το θέμα των Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου.

Η απάντηση που έλαβε ήδη ο κ. Βελόπουλος από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ότι είναι αναρμόδιο.

Στην ερώτησή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρει ότι από τις εισηγήσεις των δημάρχων και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων αναδείχθηκε η μεγάλη καθυστέρηση στην δημοπράτηση της Β’ φάσης του παραπάνω έργου, καθώς και της ολοκλήρωσης των εργασιών της Α’ φάσης αυτού, με ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, ερωτά πότε θα λάβουν οι υπουργοί τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε:

– Να αποπερατωθούν οι ανεκτέλεστες εργασίες της Α’ φάσης του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, να απομακρυνθούν τα συγκεντρωθέντα στην περιοχή μπάζα, τόσο από τον χώρο του παραπάνω έργου, όσο και όποια παρανόμως μεταφέρθηκαν εκεί από άλλα εργοτάξια της Αττικής.

– Να προχωρήσουν στην άμεση σύσταση φορέα διαχείρισης του παραπάνω έργου (με δικαίωμα συμμετοχής στην διοίκησή του των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου & Καλλιθέας και με δικαίωμα παρέμβασης των τελευταίων στον σχεδιασμό του παραπάνω έργου, στην υλοποίησή του αλλά και στην μετέπειτα διαχείρισή του).

– Να λάβουν την κατάλληλη μέριμνα για να δημοπρατηθεί άμεσα το αντιπλημμυρικό έργο του Ιλισού ποταμού στην περιοχή.

– Να παραμείνει ενεργό και να αναβαθμιστεί το υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή των Τζιτζιφιών του Δήμου της Καλλιθέας.

– Να επισπευσθεί και να δρομολογηθεί, όχι μετά τις 31/5/2023, η ανακοίνωση της δημοπράτησης της Β’ φάσης του παραπάνω έργου και να παραμείνει ανοιχτός και προσβάσιμος για τους πολίτες των δύο Δήμων και όχι μόνο ο χώρος όπου διεξάγονται τα έργα στον Φαληρικό Όρμο.

Διαβάστε επίσης: Ομόφωνο ψήφισμα για τον Φαληρικό Όρμο από Καλλιθέα και Μοσχάτο – Ταύρο

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ