Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

O Δήμος “τσιπάρει” και εμβολιάζει δωρεάν δεσποζόμενους σκύλους στις 4 Απριλίου

Με τον δωρεάν εμβολιασμό και την ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων σκύλων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, που είναι την Τρίτη 4 Απριλίου, ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου.

Επίσης, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) προγραμματίζουν μία εκδήλωση που ποτέ άλλοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, σε τέτοια κλίμακα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα, οι κτηνίατροι του ΔΙΚΕΠΑΖ θα πραγματοποιούν εντελώς δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση (microchip) και εμβολιασμό προστασίας από τη λύσσα και τη λεπτοσπείρωση, σε όλους τους δεσποζόμενους σκύλους που οι κηδεμόνες τους θα φέρουν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ στο Σχιστό Περάματος.

Η παροχή αυτών των υπηρεσιών θα αφορά σκύλους οποιασδήποτε περιοχής της Αττικής, ανεξάρτητα αν προέρχονται από δήμους-μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ ή μη.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης, «με τη δράση αυτή παρέχεται η ευκαιρία σε κατόχους σκύλων του λεκανοπεδίου της Αττικής να εμβολιάσουν έναντι των ζωοναθρωπονόσων τους σκύλους τους, αλλά και να τους ταυτοποιήσουν ηλεκτρονικά και να τους καταχωρίσουν στα σχετικά μητρώα που προβλέπει ο νόμος, χωρίς καμία δαπάνη εκ μέρους τους».

Διαβάστε επίσης: Στήριξη για τους ευπαθείς πολίτες του Δήμου

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ