Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Όχι” των Δήμων στις διαβουλεύσεις για τον Φαληρικό Όρμο

Αταλάντευτες στην θέση τους, απέναντι στην Περιφέρεια Αττικής για τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου παραμένουν οι δημοτικές Αρχές Μοσχάτου- Ταύρου και Καλλιθέας που απορρίπτουν την πρόταση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για διοργάνωση εργαστηρίων διαβούλευσης για το θέμα.

Εμμένοντας στις απόψεις τους, τα δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων, κατά την κοινή τους συνεδρίαση με θέμα την πρόταση της Περιφέρειας για τα εργαστήρια διαβούλευσης, εξέφρασαν για μία ακόμη φορά τον προβληματισμό τους για την συγκεκριμένη ενέργεια και την σκοπιμότητά της, δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, η Περιφέρεια οφείλει να προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση του έργου και όχι σε εκ νέου διαβουλεύσεις που θα προκαλέσουν νέες καθυστερήσεις.

Μάλιστα στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Αναρωτιόμαστε αν τα εργαστήρια αυτά, με πρόσχημα την τυπική υποχρέωση ενόψει της χρηματοδότησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγούν στην αλλαγή του σχεδιασμού σχετικά με το έργο της ανάπλασης του φαληρικού όρμου, γιατί από τις συζητήσεις αυτών των ημερών προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά».

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης ημερίδας που πραγματοποιείται- ήδη από χθες και ολοκληρώνεται αύριο- από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την εταιρία Kantos, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε με έμφαση «Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να προβεί άμεσα στη δημοπράτηση της Β΄ φάσης του έργου σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα και το σχεδιασμό του Ρέντσο Πιάνο και με τους ήδη εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, τονίζοντας ότι κάθε άλλη ενέργεια που αλλάζει το σχεδιασμό του έργου, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη να αποτρέψει κάθε ενέργεια η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις θεσμοθετημένες αποφάσεις για τον χαρακτήρα του έργου και να προχωρήσει άμεσα σε δημοπράτηση της Β΄ φάσης, απομακρύνοντας παράλληλα τα εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μπαζών από το χώρο αυτό.

Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του! Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει σεβόμενη την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού και την Κοινωνία των Πολιτών».

Διαβάστε επίσης: Το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο στην Ευρώπη γίνεται στο Φάληρο

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ