Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Με ευρωπαϊκό βραβείο τιμήθηκε ο Δήμος

Για τις πολιτικές και δράσεις του αναφορικά με την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στον αθλητισμό, και την ένταξη της άσκησης στο καθημερινό τους πρόγραμμα, βραβεύτηκε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #ΒΕACTIVE για τη διετία 2021-2022.

Στην κεντρική εκδήλωση του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής #BEACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Γ.Γ. Αθλητισμού Γεώργιου Μαυρωτά, την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικών Δομών και Σχολικού Αθλητισμού Μιχάλης Μιχαηλίδης ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Κατά την εκδήλωση έγιναν εποικοδομητικές και χρήσιμες συζητήσεις και τοποθετήσεις από επιστήμονες, αθλητές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη προβολής και προώθησης του αθλητισμού σε όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι στην τελική απόφαση βράβευσης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι δημοτικές Δράσεις και πρωτοβουλίες που ήδη έχουν υλοποιηθεί ή σχεδιασθεί από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου και το ΠΟ.Α.ΚΕ.,με σκοπό:

· την προαγωγή αθλητικών αρχών και αξιών,

· την προώθηση κοινών δράσεων για τη στήριξη του αθλητισμού για ΑΜΕΑ,

· τα προγράμματα ένταξης της άσκησης στην καθημερινότητα του πολίτη,

· την ισότιμη συμμετοχή στον αθλητισμό και αποδοχή όλων των ευάλωτα κοινωνικών ομάδων,

· την υιοθέτηση δράσεων που αφορούν στην Τρίτη ηλικία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής,

· τις δράσεις σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την σημαντική διάκριση ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες και το προεδρείο του ΠΑΚΟΕ για την σημαντική τους συνεισφορά στην επίτευξη των σημαντικών στόχων που έχουν τεθεί στην υλοποίηση του οράματος της Δημοτικής Αρχής για ισότητα και συμμετοχή όλων των δημοτών στον Αθλητισμό.

Διαβάστε περισσότερο: Έπαιξαν μπάλα για καλό σκοπό στη μνήμη του Αλ. Νικολακόπουλου

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ