Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αυτοψία Γ. Χατζηδάκη στις εργασίες ανέγερσης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Στην τελική του ευθεία βρίσκεται το έργο ανέγερσης του νέου, σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Ηλιούπολη, στο οποίο οι εργασίες συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να είναι έτοιμος να φιλοξενήσει παιδιά από την αρχή της επόμενης χρονιάς προσφέροντάς τους ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον κοινωνικοποίησης και γνώσης.

Προκειμένου να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών και τις δυνατότητες που θα προσφέρει ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ. Σεφτελή και υπέυθυνους του έργου, μετέβη στο κτίριο διαπιστώνοντας ότι οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι μία σύγχρονη κατασκευή, συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ, που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών του Δήμου μας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της υποστήριξης και ανάπτυξης κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών.

Όσον αφορά στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, έχει συνολικό εμβαδόν 1.003,80 τ.μ., θα μπορεί να φιλοξενεί καθημερινά 70 παιδιά (βρέφη και νήπια) και θα εξασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Η νέα αυτή σχολική μονάδα, πληροί όλα τα πρότυπα, ασφάλειας – χωρητικότητας – υποδομών – βιοκλιματικής και οικολογικής κατασκευής για την άνετη και ευχάριστη φιλοξενία των παιδιών. Θα διαθέτει, επίσης, άνετους χώρους παιδαγωγικής και ψυχαγωγίας (με υπαίθριους χώρους πρασίνου, χώρους παιχνιδιού, σημεία κηπουρικής, καθιστικά και πεζούλες κ.ά.).

Παράλληλα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία του, θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ.

Αναφερόμενος στο έργο και την πολιτική της δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της Παιδείας, ο Γ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Όποιος επενδύει στην παιδεία, επενδύει στο μέλλον.
Η πόλη μας αποκτά έναν ακόμα Βρεφονηπιακό Σταθμό–κόσμημα για την πόλη αλλά και ολόκληρη τη Νότια Αττική, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο, ποιοτικό και φιλόξενο περιβάλλον. Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας με συνέπεια και σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε γειτονιάς. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε δομές, να δημιουργούμε νέες, καθώς όποιος επενδύει στην παιδεία, επενδύει στο μέλλον!».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστας Σεφτελής σημείωσε: «Ο συγκεκριμένος σταθμός θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε 70 παιδιά συνολικά, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους και προσφέροντας τις απαιτούμενες παροχές, με ασφάλεια και απόλυτη προσβασιμότητα. Οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με άμεσο στόχο να λειτουργήσει έως τα τέλη του τρέχοντος έτους».

Τέλος ο Πολιτικός Μηχανικός και Ειδικός Συνεργάτης του δημάρχου κ. Τάσος Παναγιώταρης που εποπτεύει και επιμελείται του έργου ανέφερε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική και απαραίτητη κοινωνική υποδομή στην πόλη μας. Η δημοτική Αρχή με μακρόπνοο σχεδιασμό και προγραμματισμό αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, επιτυγχάνοντας πολλούς από τους στόχους που είχε θέσει για την εκσυγχρόνιση της πόλης μας».

Διαβάστε επίσης: Πασχαλινή εκδήλωση αγάπης για καλό σκοπό στο Δημαρχείο

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ