Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Μηνύει το ΠΑΚΟΕ ο Δήμος

Μήνυση κατά του ΠΑΚΟΕ κατέθεσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά τους ισχυρισμούς αρμοδίων του Κέντρου ότι οι έρευνές του σε παραλίες της Βουλιαγμένης και του Καβουριού έδειξαν επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ζήτησε τη συνδρομή του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο διενήργησε ελέγχους και διαπίστωσε ότι όχι μόνο «δεν σημειώνονται τιμές που αποτυπώνουν μόλυνση των υδάτων κολύμβησης από κοπρανώδους προέλευσης μικροοργανισμούς», αλλά τα νερά «κατατάσσονται στην κατηγορία υδάτων κολύμβησης «εξαιρετικής ποιότητας».

«Πολλοί Δήμοι έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με το ΠΑΚΟΕ και για λόγους μεγαλοψυχίας έχουν αφήσει τη δουλειά στη μέση. Εμείς δεν πρόκειται να την αφήσουμε στη μέση, διότι η όλη διαδικασία έτσι όπως έγινε και όπως μεθοδεύτηκε δείχνει ότι οι άνθρωποι του ΠΑΚΟΕ συνειδητά προέβησαν σε μια καμπάνια δυσφήμησης της πόλης», δήλωσε ο κ. Κωνσταντέλλος. «Το ΠΑΚΟΕ είναι μία δήθεν οικολογική αστυνομία. Η τελευταία δράση του ήταν το 2020 που έκανε αγωγή στον Δήμο Μυκόνου ζητώντας 320.000 ευρώ. Αυτό εγώ το θεωρώ από γελοίο έως ύποπτο», είπε επαναλαμβάνοντας ότι το Κέντρο «δεν διαθέτει καμία απολύτως πιστοποίηση».

Διαβάστε επίσης: ΕΛΚΕΘΕ: «Εξαιρετικής ποιότητας» τα θαλάσσια ύδατα Βουλιαγμένης

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ