Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Αλ. Τσίπρας: “Θα σας πω ένα παραμύθι που θα τελειώσει 21 Μαΐου”

Το μήνυμα ότι το παραμύθι της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη τελειώνει στις 21 Μαΐου έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από τη Νέα Σμύρνη.

«Το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη γιατί ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία, στην εκμετάλλευση, την απαξίωση και την διαφθορά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Είχαν προηγηθεί τα σχόλια μελών της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού με αφορμή το όνομα της καφετέριας, «Παραμύθι με καφέ», στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου έγινε η συγκέντρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Είναι μια πρόοδος γιατί μέχρι σήμερα μας σέρβιραν παραμύθια ξεροσφύρι», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας από τη Νέα Σμύρνη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε «στα τρολ των αντιπάλων του» που εκμεταλλεύτηκαν το όνομα της καφετέριας έξω από την οποία μίλησε, για να του προσάψουν ότι θα πει παραμύθια.

Αντιστρέφοντας την κατηγορία ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα σας πω λοιπόν ένα παραμύθι. Μια φορά και έναν καιρό ήταν μία μικρή χώρα που την έλεγαν Ελλάδα. Είχε ξεμπερδέψει με την βασιλεία αλλά όχι με τις συνήθειες της βασιλείας καθώς 2-3 οικογένειες κυβερνούσαν την χώρα. Τα τελευταία 4 χρόνια κυβερνά την χώρα ένας πρίγκιπας που νόμισε ότι έγινε βασιλιάς».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Σε αυτή την χώρα όλα πάνω τέλεια, υπάρχει ασφάλεια και ευημερία, οι νοικοκυρές ψωνίζουν τρεις φορές την ημέρα από το Σούπερ Μάρκετ, οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δανείζονται όσο φτηνά θέλουν, οι εργαζόμενοι αμείβονται ικανοποιητικά, κανείς δεν τους κλέβει και δεν τους καταπιέζει, οι νέοι δεν θέλουν να φύγουν απ’ την χώρα, υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Στον πρωθυπουργό ασκούν τόσο σκληρή κριτική που τον ρώτησαν ‘πόσο πολύ του αρέσουν τα ντολμαδάκια’. Δεν υπάρχει μαφία, ο κόσμος βγαίνει στις πλατείες και δεν φοβάται μήπως φάει καμία σφαίρα, υπάρχει ασφάλεια. Αν πάρεις το τραίνο θα φθάσεις στον προορισμό σου στην ώρα σου και με ασφάλεια».

«Αυτό είναι το παραμύθι της κυβέρνησης και αυτό το παραμύθι τελειώνει στις 21 Μαΐου. Ο λαός γυρνάει την πλάτη στην αδικία, ένα “ως εδώ” ξεπηδά από την ψυχή των πολιτών», πρόσθεσε.

Για τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής ώστε να ηττηθεί το σύστημα Μητσοτάκη και να σχηματιστεί κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων».

Παράλληλα, έκανε άνοιγμα σε πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων λέγοντας ότι οι εκλογές δεν θα κρίνουν μόνο ποιος θα κυβερνήσει αλλά πώς θα ζούμε από εδώ και πέρα και απευθύνθηκε σε ψηφοφόρους όλων των κομμάτων ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν.

Επίσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να κάνουν διάλογο για τα σημαντικά ζητήματα: «Να αφήσει τα παραμύθια ο κ. Μητσοτάκης και τις εύκολες προβοκάτσιες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρούς και να έλθει να συζητήσουμε: τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς, τι θα γίνει με τις συντάξεις, τι θα γίνει με την εργασία, τι θα γίνει με την ασφάλεια. Τον προκαλώ να πάμε σε όποιο τηλεοπτικό σταθμό θέλει, να πάμε στον φίλο του τον κ. Αυτιά, αλλά να μιλήσουμε για τα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης: Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο στην πλατεία

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ