Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΕΒΕ: Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν μπορεί να θεωρείται κόστος

«Το επικίνδυνο περιστατικό, με την πτώση ψευδοροφών, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου φέρνει άλλη μια φορά στο προσκήνιο το υπάρχον μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας και ελλιπούς συντήρησης των σχολικών μονάδων και του Δήμου μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αγίου Δημητρίου αναφορικά με την υποχώρηση τμήματος της ψευδοροφής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης, μετά από βροχόπτωση.

«Η Ένωση μας έχει επανειλημμένα ταχθεί ενάντια στα ανεπαρκή μέτρα προστασίας και ασφάλειας των σχολικών κτιρίων. Οι ευθύνες του κράτους και της Δημοτικής αρχής, μπροστά και στο τελευταίο συμβάν στο Ειδικό σχολείο, δεν μπορούν να αποσιωπηθούν. Καθώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν συνηγορήσει στην υποχρηματοδότηση της εκπαιδευτικής στέγης,τον ανεπαρκή έλεγχο στις υποδομές, που ανά πάσα στιγμή θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας. Δεν θα περιμένουμε να οδηγηθούμε σε δυστύχημα σε κάποια σχολική αίθουσα!εν ανεχόμαστε η ασφάλεια και η ζωή των παιδιών μας να θεωρείται κόστος!», σημειώνει.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ζητούν σχέδιο ελέγχου και συντήρησης όλων των υποδομών των σχολικών μονάδων του Δήμου (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – πιστοποιητικά καυστήρων και θέση αυτών – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία γονέων ΑμεΑ το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο

Ειδήσεις από τον Άγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ