Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους του δήμους θα ισχύουν από το απόγευμα προκειμένου να γίνει ανεμπόδιστα η Περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους και στις γειτονιές της κάθε πόλης.

Οι κατά τόπους δημοτικές Αρχές, αλλά και η Αστυνομία καλούν τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα οχήματά τους για μετακινήσεις στους δρόμους μέσω των οποίων θα κινηθούν οι Επιτάφιοι.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός κατοίκων έχουν εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ για να περάσουν τις ημέρες των εορτών του Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τα μέτρα της τροχαίας είναι σε πλήρη εξέλιξη για την αποφυγή παραβάσεων, ατυχημάτων και την ομαλή διεξαγωγή των θρησκευτικών τελετών.

Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης κροτίδων και βεγγαλικών την νύχτα της Ανάστασης.

Έκκληση στους δημότες τους να σεβαστούν την ιερότητα των θρησκευτικών τελετών απευθύνουν και οι δήμοι, οι υπηρεσίες των οποίων έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις για τις ημέρες του Πάσχα υπό αυστηρά μέτρα επιτήρησης για την αποτροπή εκτρόπων και τραυματισμών.

Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν από δράσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών, ως και το στρώσιμο Πασχαλινού τραπεζιού, με σκοπό ακόμη και οι οικονομικά ευάλωτοι να γιορτάσουν σύμφωνα με την παράδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ