Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Βούλας το 10ο XTERRA Greece – Vouliagmeni Off Road TRIathlon-Aquathlon 2023

Σε ένα όμορφο και φιλικό κλίμα οι συνδιοργανωτές του XTERRA Greece | Vouliagmeni πλέον, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και XTERRA Greece, παρουσίασαν τις προθέσεις τους και έδωσαν τον παλμό του ξεχωριστού event που έρχεται στις 21-23 Απριλίου στην μοναδικής ομορφιάς Βουλιαγμένη.

Ρεπορτάζ: Μάνος Χρυσός

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η ομάδα της XTERRA Greece με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα, υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους παρουσίασαν τους πυλώνες ανανέωσης του event στα 10α γενέθλιά του στη χώρα μας, σ’ έναν προορισμό Τουριστικής – Αθλητικής εμπειρίας ο οποίος πλέον δεν είναι μόνο Ελλάδα, αλλά συγκεκριμένα: Ελλάδα – Βουλιαγμένη.

“Η φετινή διοργάνωση είναι εξαιρετικά ξεχωριστή για εμάς και τον Δήμο μας! Όχι μόνο γιατί αποτελεί την επετειακή διοργάνωση ενός μοναδικού αθλητικού event που υπερήφανα φιλοξενούμε και συν-διοργανώνουμε μαζί με την XTERRA Greece, αλλά και γιατί φέτος επενδύουμε στα παιδιά μας με έναν ξεχωριστό αγώνα παιδικού τριάθλου ο οποίος θα γίνει την Κυριακή 23/4. Όπως κάθε χρόνο η πόλη μας θα γεμίσει με αθλητές και φίλους του ορεινού τριάθλου που θα απολαύσουν τις ομορφιές της Βουλιαγμένης και θα δημιουργήσουν μαζί με όλους εμάς μια εμπειρία ζωής!” δήλωσε μεταξύ άλλων ως οικοδεσπότης ο κ. Κωνσταντέλλος.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, ως επικεφαλής της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, δεν έκρυψε την ανυπομονησία και τον ενθουσιασμό του, για το φετινό 10o XTERRA Greece Vouliagmeni Off Road TRIathlon/Aquathlon, που υπόσχεται να προσφέρει ανεξίτηλες συγκινήσεις σε αθλητές και θεατές που θα επιλέξουν να ζήσουν περισσότερο στη φύση και τον αθλητισμό εκείνο το Σαββατοκύριακο.

“Η ώρα που περιμέναμε πλησιάζει και ο ενθουσιασμός μας μεγαλώνει. Η φετινή χρονιά υπόσχεται πιο έντονα συναισθήματα, πιο ανεξίτηλα χαραγμένες αναμνήσεις σε Έλληνες και ξένους που θα επιλέξουν να το ζήσουν τόσο ώς αθλητές όσο και ώς θεατές ή γονείς των τολμηρών πιτσιρικιών XTERRA Kids! Το όραμά μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την καταξιωμένη διοργάνωση και να περάσουμε στη δεύτερη δεκαετία της με τις καλλίτερες προοπτικές. Παράλληλα, η Περιβαλλοντικά ευαίσθητη πρωτοβουλία μας Clean Ocean for Sustainability, ως γενικότερο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητος, μας δίνει το εφαλτήριο να πιστεύουμε σε μια πιο ενεργό συμμετοχή μας στη βιωσιμότητα του πλανήτη που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας. Είμαστε χαρούμενοι που οι πρωτοβουλίες μας αγκαλιάζονται από τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και το Δήμο που μας παραστέκεται και δρούμε πλάϊ – πλάϊ!”.

Πρόκειται για το μοναδικό Τρίαθλο εκτός δρόμου της χώρας μας, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια, σκαπανέας σ’ ένα χωμάτινο ορεινό δρόμο, προσελκύει τους λάτρεις της φύσης να ζήσουν περισσότερο, με πάθος και αφοσίωση, δείχνοντας το δρόμο και σε άλλες διοργανώσεις και περιοχές της όμορφης χώρας μας.

Φέτος, το XTERRA Greece – Vouliagmeni στη μεγάλη του απόσταση (Full Distance) αποτελεί και μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της νεοσυσταθήσας Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία με ένα δυναμικό ξεκίνημα, δίνει το στίγμα του οράματος που πρεσβεύει για το πολυαγαπημένο σπορ του Τριάθλου, βάζοντας στο επίκεντρο τον αθλητή και την ασφάλειά του και τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά.

Επίσης η διοργάνωση υπόσχεται αναβαθμισμένο και συναρπαστικό θέαμα εντός της οργανωμένης πλαζ Βουλιαγμένης που αποτελεί και το Αθλητικό χωριό της διοργάνωσης (κολύμπι εμπρός της πλαζ, διαδρομή εντός του μικρού άλσους της πλαζ, ζώνη αλλαγής με όλη τη δράση, ζώνη τερματισμό και αποκατάστασης αλλά και ειδική ποδηλατική διαδρομή με ξύλινες ράμπες ανάβασης – κατάβασης και πλάγιας ποδηλάτισης).

Ξεχωριστό κομμάτι της διοργάνωσης είναι το παιδικό Τρίαθλο το οποίο για πρώτη φορά επίσης εντάσσεται ως ξεχωριστός αγώνας, σε διαφορετική μέρα.
Τέλος φέτος θα υπάρχει ακόμη πιο χωμάτινη εκτός δρόμου διαδρομή στον κυρίως TRIathlon-Aquathon αγώνα στα βουνά,δάση Πευκωτό και Φασκομηλιά του Νοτίου Υμηττού.

Τους ομιλητές συμπλήρωσαν ο Γιώργος Χανούμης, Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα και υπεύθυνος για την υπέροχη, δυναμική και συναρπαστική διαδρομή στο βουνό, ο εκπρόσωπος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Νίκος Κοσμάς δίνοντας το δυναμικό στίγμα και τη γραμμή της Ομοσπονδίας με έμφαση στο παιδικό Τρίαθλο που αποτελεί και το μέλλον, οι αθλήτριες που πρόκειται να ζήσουν την εμπειρία Ινώ Στεφανή και Λόϊς Κατσέλη, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η ξεχωριστή δημοσιογράφος και TRIMORE Insider, Γκρέτα Λυμπεροπούλου, η οποία και ανέγνωσε χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέραν του πλήθους των δημοσιογράφων, χορηγών και ενδιαφερομένων, εκπρόσωποι της Ευ ζην, το IRONMAN της οποίας επίσης οργανώνεται στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τα αθλητικά ρολόγια Coros και τα ελαστικά οχημάτων Continental Tyres νέοι χορηγοί της διοργάνωσης, καινοτόμησαν και προσέφεραν προς τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν, με κλήρωση δώρα υψηλής αξίας (ένα ρολόι και μια τετράδα ελαστικά).

Οι εγγραφές παραμένουν ανοικτές και πραγματοποιούνται μέσω του website της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Με παιδικό τρίαθλο τον Απρίλιο το 10ο XTERRA Greece | Vouliagmeni

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ