Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Η ασφάλεια των κατοίκων μία από τις 11 προτεραιότητες της Δήμητρας Νάνου – Παρουσία υπουργών η εκδήλωση

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Σπόρτινγκ «ξεχείλισε» από κόσμο το πρωί της Κυριακής. Η Κων/νου Παλαιολόγου, ο δρόμος που περνά μπροστά από το ιστορικό σινεμά της Νέας Σμύρνης, είχε κλείσει για αρκετή ώρα. Το μποτιλιάρισμα που είχε δημιουργηθεί στους δρόμους, κατά μήκος της πλατείας, ήταν πρωτοφανές. Ο λόγος; Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης «Νέα Σμύρνη, μόνο μπροστά» από την τ. αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου.

Η εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης, πραγματοποιήθηκε παρουσία πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης, βουλευτών του Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και πολλών δημάρχων.

Η κυρία Νάνου, στην ομιλία της, εξέφρασε τη φιλοδοξία της ομάδας της να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός «νέου ήθους και ύφους εξουσίας» στη διοίκηση και την λειτουργία του Δήμου.

«Βγαίνουμε μπροστά γιατί θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη με αξία, ασκώντας πολιτική με αξίες. Γιατί δεν μας εκφράζει η μίζερη και χωρίς όραμα για το μέλλον διαχείριση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε, ότι πρόθεση της ίδιας και των συνεργατών της δεν είναι να μηδενίσουν το έργο των ανθρώπων που πραγματικά πρόσφεραν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να συγκρουστούν με ό,τι κρατά την πόλη πίσω, ανεξαρτήτως κομματικών ή άλλων αναφορών.

11 Προτεραιότητες για μια πόλη με αξία

«Δεν θα επιτρέψουμε στο βαθμό που μας αφορά ούτε την τοξικότητα, ούτε τη συκοφάντηση των αντιπάλων μας. Θα δώσουμε τη μάχη σε επίπεδο αξιών και προγράμματος».

Με αυτά τα λόγια η κυρία Νάνου ανέπτυξε τον βασικό πυλώνα της πρότασής της που συνοψίζεται σε 11 προτεραιότητες:

– Αναβάθμιση της αξίας κάθε γειτονιάς.
– Αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και πολιτών.
– Ψηφιακός μετασχηματισμός και προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
– Εξωστρέφεια.
– Προτεραιότητα σε έναν «πράσινο» Δήμο.
– Στήριξη των οικογενειών της πόλης.
– Επένδυση στη γνώση της νέας γενιάς.
– Ανάδειξη της αλληλεγγύης σε βασική αξία της δημοτικής πολιτικής.
– Έμφαση στις άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις πεζών και οχημάτων.
– Ζωή σε ασφαλή και όμορφη πόλη.
– Ανάδειξη της ξεχωριστής αθλητικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Νέας Σμύρνης.

Γιώργος Πατούλης: Αισθητή η απουσία της Δήμητρας από την Περιφέρεια Αττικής – Τυχερή η Νέα Σμύρνη

Τη Δήμητρα Νάνου προλόγισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξαίροντάς την για το ήθος, την προσωπικότητα και τη συμβολή της στο έργο της Περιφέρειας Αττικής ως αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, αξίωμα από το οποίο παραιτήθηκε προκειμένου να αφοσιωθεί στον Δήμο και τις ανάγκες του. «Η πόλη της Νέας Σμύρνης είναι τυχερή χάρη σε αυτήν την επιλογή της», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Τη στήριξή τους στην υποψήφια δήμαρχο Νέας Σμύρνης έδωσαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος στο χαιρετισμό του ζήτησε την κατανόηση του κόσμου για τη μικρή ολιγωρία εξαιτίας των εξελίξεων στο Σουδάν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και ο βουλευτής και γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Χατζηδάκης.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση της κυρίας Νάνου πραγματοποιήθηκε κατόπιν θετικής γνώμης των στελεχών και του επιτελείου του Πρωθυπουργού. «Είμαι σήμερα εδώ με εντολή Μαξίμου», είπε στην αποστροφή του λόγου του, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης των οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα της Δήμητρας Νάνου για τον Δήμο της Νέας Σμύρνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Χ. Θεοχάρης, Γ. Καλλιάνος, Κ. Κυρανάκης, Μπ. Παπαδημητρίου, οι υποψήφιοι βουλευτές Τ. Γαϊτάνης, Π. Γιαννόπουλος, Μ. Ζάγκα, Δ. Καντεράκη, Π. Καπράλου, Τ. Κορίλης, Μ. Ε. Κουτσουβέλη, Σ. Νικολαΐδης, Ντ. Πάλλη, οι Αντιπεριφερειάρχες Χ. Θεοδωρόπουλος (Νοτίου Τομέα) και Π. Λεονάρδου (Κοινωνικής Πολιτικής), οι δήμαρχοι Δ. Κάρναβος (Καλλιθέας), Α. Κονδύλης (Αλίμου), Τ. Μπινίσκος (Δάφνης- Υμηττού), Γ. Παπανικολάου (Γλυφάδας) και Γ. Φωστηρόπουλος (Παλαιού Φαλήρου), η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης Γιάννης Παπαδάτος, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Β’ Νοτίου Τομέα Αθηνών Π. Νασιμπιάν, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Β. Κοζομπόλη, ο διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Λ. Καρυτινός και ο αντιπρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Δ. Καστανιώτης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Ν. Δένδιας: Σε ετοιμότητα για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων στο Σουδάν

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ