Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Έφηβοι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

Τους δημοτικούς συμβούλους από τα καθήκοντά τους… απάλλαξαν σήμερα μαθητές σχολείων της Γλυφάδας που πήραν θέσεις στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης στους χώρους του Δημαρχείου.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου των εφήβων, που σήμερα ήταν μαθητές της 6ης και της 3ης τάξης του 7ου γυμνασίου, σε συνέχεια του προγράμματος ενημέρωσης και εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο Γλυφάδας, ξεναγήθηκαν στους ορόφους και τις υπηρεσίες και κατέληξαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί κάθισαν στα έδρανα των συμβούλων και ευαισθητοποιήθηκαν ιδιαίτερα πάνω σε θέματα ανακύκλωσης, εστιάζοντας στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων από τον Δήμο. Αυτό ήταν το βασικό θέμα που απασχόλησε την προσομοίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναζητήθηκαν επίσης τρόποι εξοικονόμησης πόρων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «Γνωρίζω τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του Δήμου μου» πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και υλοποιείται με τη φροντίδα και τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας Μάριου Κασσέρη.

Ο στόχος διττός: Από τη μία, να γνωρίσουν οι μαθητές πώς λειτουργεί ο Δήμος. Από την άλλη, να συνειδητοποιήσουν ότι τα χρήματα με τα οποία κινείται είναι δικά τους, των γονιών τους, της οικογένειάς τους, γι αυτό και τα ίδια τα παιδιά πρέπει να προσέχουν και να διαφυλάττουν ό,τι κάνει ο Δήμος. Τα έργα είναι δικά τους, είναι της πόλης που ζουν και αγαπάνε.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επισκέψεων στο Δήμο Γλυφάδας θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου, με τη συμμετοχή μαθητών από τα ακόλουθα σχολεία:
Δημοτικά: 1o, 2o, 6o, 10o
Γυμνάσια: 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 7ο ΕΠΑΛ Γλυφάδας

Συνολικά 800 μαθητές 10 σχολείων της πόλης θα επισκεφθούν το Δημαρχείο, θα ξεναγηθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και θα συμμετάσχουν σε προσομοίωση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η δράση θα συνεχιστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων.

Διαβάστε επίσης: Το αδιαχώρητο στο Παλαιό Δημαρχείο για τον έλεγχο ακοής

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ