Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αναστάτωση με έργα στις στάσεις ΟΑΣΑ – Την κατανόηση των πολιτών ζητεί ο δήμαρχος

Την κατανόηση των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου Καισαριανής ζητεί η Δημοτική Αρχή, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στην πόλη η αντικατάσταση των παλαιών στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων.

Η αντικατάστασή τους κρίθηκε απαραίτητη καθώς τα προηγούμενα στέγαστρα ήταν παλαιά και ακατάλληλα ως προς το μέγεθος σε σχέση με το πλάτος του πεζοδρομίου. Έτσι, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία αποφάσισαν να καταθέσουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, καταλληλότερα σε διαστάσεις αλλά και ενισχυμένα με επιπλέον παροχές για τους κατοίκους (υπάρχουν 3 τύποι στεγάστρων εκ των οποίων ο τύπος Α διαθέτει WiFi και υποδοχές για φόρτιση κινητών, tablet κλπ).

Ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 3 εταιρίες που ειδικεύονται στην κατασκευή και τοποθέτηση στεγάστρων – αναφέρουν εκπρόσωποι του Δήμου – με αποτέλεσμα να υπερφορτώνονται με εργασίες και να δημιουργούνται καθυστερήσεις ή και λάθη στην ολοκλήρωση της τοποθέτησης των στεγάστρων.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του δημάρχου Καισαριανής, Χρήστου Βοσκόπουλου, θα τοποθετηθούν παγκάκια σε όλες τις στάσεις. Οι προδιαγραφές των στεγάστρων και τα κριτήρια τοποθέτησης δίδονται από τον ΟΑΣΑ.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελίες για άνδρα με πίτμπουλ που σκοτώνει γάτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ