Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Αρβανίτη

Συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Αρβανίτη διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στις 9.00 μ.μ. στην ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Νέα Ελβετία”.

Ο μαέστρος Θανάσης Αρβανίτης διευθύνει την Μικτή Χορωδία του Δήμου, που θα ερμηνεύσει μια σειρά τραγουδιών από διάφορες χώρες και σε διάφορες γλώσσες.

Το Πρόγραμμα της συναυλίας:

1. Matona mia cara

Τραγούδι του Orlando di Lasso, τον τελευταίο και μεγαλύτερο εκπρόσωπο των Φλαμανδών συνθετών της αναγεννησιακής περιόδου. Πρόκειται για εύθυμο και ελαφρύ τραγούδι «todescha», που μιμείται μια ιδιόμορφη διάλεκτο με γερμανικές και ιταλικές λέξεις.

2. Φεύγει ο χορός

Αποτελεί απόσπασμα από το Πατριωτικό Ορατόριο «Διθύραμβος ΙΙ» σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού και μουσική Βασίλη Μακρίδη.

3. Να διώξω τα σύννεφα

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της περιόδου του Νέου Κύματος σε μουσική Ηλέκτρας Παπακώστα και στίχους Άκου Δασκαλόπουλου. Η εναρμόνιση για τετράφωνη μικτή χορωδία έγινε από τον Γιάννη Καρκάλα.

4. Down by the riverside

Παραδοσιακό spiritual τραγούδι σε εναρμόνιση Moses Hogan.

5. Elijah rock

Παραδοσιακό spiritual τραγούδι σε εναρμόνιση Jester Hairston.

6. Country roads

Τραγούδι του John Denver, το οποίο γράφτηκε το 1971 και μετά από 43 χρόνια ανακηρύχθηκε επίσημος ύμνος της West Virginia καθώς οι στίχοι αναφέρονται σε αυτήν. Εναρμόνιση: Θανάσης Αρβανίτης.

7. Baba Yetu

Προσευχή- επίκληση στον Θεό σε γλώσσα Σουαχίλι. Μουσική του Christofer Tin.

8. Σαββατόβραδο στην Καισαριανή

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος, Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος. Εναρμόνιση: Γιώργος Αρβανίτης.

9. Βρέχει στη φτωχογειτονιά

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης. Πρωτοακούστηκε στην ταινία «Συνοικία το όνειρο» από τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Αποτέλεσε ύμνο της φτωχολογιάς αντικατοπτρίζοντας μοναδικά τη σκληρή πραγματικότητα μιας Ελλάδας που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να επιβιώσει. Εναρμόνιση: Δημήτρης Μηνακάκης.

10. Έρχεται ο καλός μου

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος, Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος. Γράφτηκε για την ταινία «Εκείνος κι εκείνη» και τραγουδήθηκε από τη Βίκυ Μοσχολιού το 1967. Εναρμόνιση: Θανάσης Αρβανίτης.

11. Απόκληρος (Το παράπονο του ξενιτεμένου)

Μουσική και στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης. Η Σωτηρία Μπέλου εξέφρασε με συγκλονιστικό τρόπο αυτό το παράπονο στον δίσκο «78 στροφές». Εναρμόνιση: Γιώργος Αρβανίτης.

12. Το όνειρο (Δυο γιους είχες μανούλα μου)

Μουσική και στίχοι: Μίκης Θεοδωράκης. Τραγουδήθηκε από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση το 1962 στον δίσκο «Τα τραγούδια του νεκρού αδελφού». Εναρμόνιση: Θανάσης Αρβανίτης.

Στο πιάνο συνοδεύει τη χορωδία ο Κωνσταντίνος Παπαθύμιος.

Συμμετέχει η “Μικτή Χορωδία Δήμου Κηφισιάς”.

Διαβάστε επίσης: 5 Χρόνια CIVINET Greece-Cyprus: Προς μια κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ