Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

5 Χρόνια CIVINET Greece-Cyprus: Προς μια κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα

Tο Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus, με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών από την ίδρυσή του, ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας ημερίδας αφιερωμένης στα μέλη του, τα επιτεύγματά τους, τα σχέδια τους για το μέλλον και τη συνεργασία τους με το Δίκτυο.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει πλήθος αιρετών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως, επίσης, παρουσιάσεις ευρωπαϊκών πόλεων, έργων και οργανισμών, αναδεικνύοντας σύγχρονες εξελίξεις και καινοτομίες στο αντικείμενο της βιώσιμης κινητικότητας.

Η παρούσα εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για τους εκπροσώπους των ΟΤΑ να μάθουν περισσότερα για το Δίκτυο και πως μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, να δικτυωθούν και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες ένταξης σε τρέχοντα και μελλοντικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Θα υπάρξουν ομιλίες και παρουσιάσεις από τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Ηρακλείου Κρήτης, Καρπενησίου, Κοζάνης, Λάρισας, Νέας Σμύρνης και Χερσονήσου, όπως και από τους ευρωπαϊκούς φορείς EIT Urban Mobility, Inlecom και Factual.

Οι θεματικές που θα συζητηθούν είναι η συμπερίληψη στον σχεδιασμό της κινητικότητας, οι ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις, τα μέσα σταθερής τροχιάς στο εσωτερικό της πόλης, η ηλεκτροκίνηση, ο έξυπνος έλεγχος της πρόσβασης και της στάθμευσης, η δημοτική συγκοινωνία, τα δίκτυα περπατήματος και ποδηλάτου, τα κοινόχρηστα συστήματα οχημάτων, η έξυπνη τροφοδοσία, ο ρόλος του πολιτισμού στην ευαισθητοποίηση των πολιτών κ.α.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου ως παράλληλη δράση του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γ.Γ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» με τίτλο «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», στο πλαίσιο της Attica Green Expo 2023, στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν προεγγραφής διαμέσου της φόρμας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ