Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Πράσινη Αριστερά: Η πλειοδοσία των παροχών, απαξιώνει πρόσωπα, θεσμούς, πολίτευμα

Την ανάγκη ανάδειξης ένός άλλου μοντέλο πολιτικής που να επιδιώκει αποτελέσματα με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών εκφράζει μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Πράσινης Αριστεράς, που όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά “έχει απαντήσεις”.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου 

Η παρελκυστική πολιτική πρακτική των επιδομάτων, της τελευταίας στιγμής, της απελπισίας, της αναξιοπρέπειας, ελπίζουμε ότι φτάνει στο τέλος της.
Πλειοδοτούν αέρα.
Αυτή η πλειοδοσία των παροχών:
– απαξιώνει τα πρόσωπα και τα κάνει αναξιόπιστα,
– απαξιώνει τους θεσμούς, που τους εμφανίζει να παίρνουν εντολές αντί να είναι Ανεξάρτητοι,
– διαλύει το πολίτευμα, αφού χάνετε σταδιακά η εμπιστοσύνη την πολιτική και τους πολιτικούς.

Πόσο γελοίο ακούγεται, αλλά πόσο τραγικό είναι να διαφημίζουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ (που δεν θα έπρεπε να υπάρχει), εάν το σπίτι ασφαλιστεί για φυσικές καταστροφές!
Πόσο υπέρ των πολιτών είναι ένα τέτοιο μέτρο;
Μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να κρύψει τον έρωτά της για το κεφάλαιο και την απέχθειά της για τους πολίτες, που κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει τους τζίρους τους (ακόμη και χρησιμοποιώντας το κράτος) και να πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους.

Η Αριστερά, έχει απαντήσεις.

Είναι ανάγκη να αναδειχθεί ένα άλλο μοντέλο πολιτικής: άμεσης, από τους ίδιους τους πολίτες, χωρίς πολιτικάντικεςς διαμεσολαβήσεις, που να επιδιώκει αποτελέσματα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών.

Η συνεργατικότητα, η συμμετοχικότητα, η εργασιακή δημοκρατία, ο περιορισμός της υπερεργασίας και του ποσοστού υπεραξίας της εργασίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, θα εφαρμόζονται ισότιμα και ισόνομα από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και ουσιαστικά θα σημαίνουν την συγκρότηση μιας πολιτικής κοινωνίας, της Κοινωνίας των Πολιτών, με όλη την πολυμορφία που τη διακρίνει.
Με ενίσχυση των καθολικών κοινωνικών παροχών σύμφωνα με τις αντοχές και τα όρια του πλανήτη και των οικοσυστημάτων και με βάση τις δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, ως συνειδητών μελών ενός οργανωμένου κοινωνικού συνόλου με υπερεκτεταμένους δημοκρατικούς θεσμούς και νομοθεσία, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

Στο απύθμενο θράσος, την μη πολιτική συγκρότησή, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, την πολιτική του ψέματος, εμείς έχουμε απαντήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ