Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

ΛΑΕ – ΑΑ: “Φοιτητές και φοιτήτριες καταδίκασαν ξανά τους εκπροσώπους της κυβέρνησης Μητσοτάκη…”

Με αφορμή τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών το Γραφείο Τύπου της Λαϊκή Ενότητας – Ανεξάρτητης Αριστεράς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Για άλλη μια χρονιά, τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών είναι ένα ισχυρό μήνυμα απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής από τη νέα γενιά.

Με αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες απέρριψαν την κυβερνητική παράταξη, ενώ οι αγωνιστικές δυνάμεις της αριστεράς συγκεντρώνουν ποσοστό συνολικά πάνω από το 50% του φοιτητικού σώματος. Βγήκε ενισχυμένη η αριστερά, τόσο η ΠΚΣ, όσο και τα ανεξάρτητα αριστερά, ριζοσπαστικά σχήματα που συμμετείχαν στην ενωτική συνεργασία ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ, και αναδείχθηκαν τρίτη δύναμη πανελλαδικά. Σε πολλές και μεγάλες σχολές του ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πολυτεχνείου Κρήτης, Πανεπιστημίου Κρήτης και αλλού, τα σχήματα των ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη από τους συμφοιτητές τους.
Όσο και εάν η κυβερνητική νεολαία ΔΑΠ – ΝΔΦΚ επιχειρεί να σπείρει σύγχυση και να προβάλει μια κατασκευασμένη πραγματικότητα διεκδίκησης δήθεν της πρώτης θέσης, το μόνο που καταφέρνει είναι να γελοιοποιείται.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες καταδίκασαν ξανά τους εκπροσώπους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα στην ίδια την κυβέρνηση, αλλά και σε όλες τις μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που έχουν υποθηκεύσει το παρόν των νέων, τους έχουν καταδικάσει στη μετανάστευση, την επισφαλή εργασία κα τους αντιμετωπίζουν με μίσος και αυταρχισμό. Οι νέοι γύρισαν την πλάτη στα επιδόματα κοροϊδία- youth pass 150 ευρώ.

Αλλά και ενίσχυσαν τις δυνάμεις που στήριξαν τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στους αυταρχικούς νόμους Κεραμέως, τον αυταρχισμό και την πανεπιστημιακή αστυνομία, την αστυνομοκρατία και την αστυνομική βία στο πανεπιστήμιο, ενάντια στη διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου. Η ενίσχυση της δύναμης του ενωτικού κατεβάσματος ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ είναι ψήφος εμπιστοσύνης για την ενότητα των δυνάμεων της αγωνιζόμενης αριστεράς, που είναι σήμερα αναγκαία για τη συσπείρωση δυνάμεων, για την μαζικοποίηση και τη νίκη του φοιτητικού κινήματος, ενάντια στην διάσπαση και το κατακερματισμό που απογοητεύει και αποσυσπειρώνει.
Συνολικά η ριζοσπαστική αριστερά σημείωσε άνοδο και ιστορικό αριθμό ψήφων σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που καταδεικνύει ότι συνεχίζοντας στο δρόμο της ενότητας, μπορεί να πετύχει ιστορικές κατακτήσεις και ακόμη ισχυρότερους συσχετισμούς για τους αγώνες των φοιτητών.

Το ίδιο μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και των πολιτικών της λιτότητας και του αυταρχισμού θα δοθεί και στις επόμενες κάλπες, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει 220.000 νέους και νέες που εργάζονται εποχικοί εργαζόμενοι, μακριά από τον τόπο τους, να ψηφίσουν. Για ακόμη μια φορά, οι νέοι και οι νέες να στηρίξουν τις δυνάμεις της αριστεράς, του αγώνα και των κινημάτων, τις δυνάμεις της ενότητας. Να διατρανώσουν ότι δεν θα αποδεχθούν τους καταστροφικούς τους μονοδρόμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ