Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Καυγάς» για τις ασκήσεις της ΕΛΑΣ στο Δημοτικό Στάδιο

Επίθεση στη δημοτική Αρχή Καισαριανής για την ολιγόωρη παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου «Μιχάλης Κρητικόπουλος» στην Ελληνική Αστυνομία για την υλοποίηση ασκήσεων, εξαπέλυσε η Κομματική Οργάνωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής του ΚΚΕ.

«Αθλητικές εγκαταστάσεις για τη νεολαία και τον λαό της Καισαριανής! Όχι για πρόβες καταστολής των αγώνων μας!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής του ΚΚΕ, καθώς, όπως σημειώνει, ο «δήμαρχος Καισαριανής παραχώρησε το Δημοτικό Γήπεδο “Μ. Κρητικόπουλος” στα ΜΑΤ, που με πλήρη εξάρτυση ασκήθηκαν στις νέες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους καταστολής. Πρόκειται για τον δήμαρχο που έχει τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές, χωρίς βέβαια να έχει χάσει και τη στήριξη τμήματος της ΝΔ. Για τον δήμαρχο που διαφημίζει τις σχέσεις του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με αναρτήσεις του υπόσχεται δήθεν μεγαλύτερη ασφάλεια στον δήμο μας».

Δήμος: Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν οι κατηγορίες

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καισαριανής, το Στάδιο πληροί πλέον προδιαγραφές Super League, μετά τις εκτενείς εργασίες ανακαίνισής του τόσο από τον Δήμο Καισαριανής, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και μέσω της ΠΑΕ Κηφισιά.

«Καθώς οι κανόνες διεξαγωγής αγώνων Super League είναι εξαιρετικά αυστηροί», σημειώνεται, «η Ελληνική Αστυνομία καλείται να φροντίζει για τη σωστή εφαρμογή τους. Για τον λόγο αυτό υλοποιεί ασκήσεις ασφαλούς εκκένωσης γηπέδων καθώς και ασκήσεις διατήρησης της τάξης εντός των γηπέδων για την ασφάλεια των πολιτών».

Δυστυχώς, η βία στα γήπεδα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα που συχνά αποτρέπει πολίτες με οικογένειες να πηγαίνουν στο γήπεδο, τονίζεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, οι ασκήσεις ασφαλούς εκκένωσης γηπέδων είναι απαραίτητες, καθώς διασφαλίζουν την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών από το γήπεδο σε μια σειρά από περιπτώσεις (π.χ. σεισμό, ατύχημα στις κερκίδες, φωτιά κλπ).

«Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε η Κομματική Οργάνωση Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής του ΚΚΕ, “για πρόβες καταστολής των αγώνων μας!” ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», επισημαίνει ο Δήμος και προσθέτει: «Τα γήπεδα πρέπει να είναι ασφαλή για όλους τους πολίτες και όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των πιθανών σεναρίων σε ένα δημόσιο χώρο».

Διαβάστε επίσης: Ο ρόλος της τεχνολογίας στην αναδάσωση της πόλης

Eιδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ