Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 18 Μαΐου

Ο Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις νέες ταινίες που προβάλλονται από 18/5/2023 στους κινηματογράφους.

=====================================

Σιμόν Βέιλ: Η γυναίκα του αιώνα – Simone Veil: Woman of the century

Η τρίτη ταινία της τριλογίας Διάσημες Γυναίκες του Ολιβιέ Νταάν («Grace de Monaco» για την Γκρέις του Μονακό και «La vie en rose» για την Εντίθ Πιάφ).  Η ιστορία της ζωής της Simone Veil μέσα από τα κομβικά γεγονότα του 20ού αιώνα. Τα παιδικά της χρόνια, οι πολιτικές της μάχες, οι τραγωδίες της. Ένα οικείο και επικό πορτρέτο μιας εξαιρετικής γυναίκας, που αμφισβήτησε και μεταμόρφωσε εξαιρετικά την εποχή της, υπερασπίζοντας ένα ανθρωπιστικό μήνυμα που εξακολουθεί να είναι πολύ επίκαιρο σήμερα.

INFO

Είδος: Βιογραφία, Ιστορική, 140΄

Χώρα: Γαλλία, 2021

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νταάν

Παίζουν: Έλσα Ζίλμερστάιν, Ρεμπέκα Μάρντερ, Ελοντί Μπουσέ, Τζούντιθ Τσεμλά, Ολιβιέ Γκουρμέ

Διανομή: Spentzos Film

 

==============

Νυρεμβέργη – Nyurnberg

Ρωσικό ιστορικό δράμα, κατασκοπευτικό θρίλερ και ταινία δράσης, βασισμένη σε βιβλίο του Ρώσου συγγραφέα και ιστορικού Αλεξάντερ Ζιγιάγκιντσεφ που εδώ είναι και σεναριογράφος μαζί με τον σκηνοθέτη.

  1. Το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο ξεκινά τις εργασίες του στη Νυρεμβέργη. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων από όλο τον κόσμο έρχεται στη δίκη, η οποία αργότερα θα ονομαστεί Δίκη του Αιώνα: η πόλη είναι γεμάτη με δημοσιογράφους, δικηγόρους, μεταφραστές, μάρτυρες και πολλούς συμμετέχοντες και υπαλλήλους της διαδικασίας. Ανάμεσά τους και ο Ρώσος διερμηνέας λοχαγός Ιγκόρ Βόλγκιν (Σεργκέι Κάμπο), ο οποίος θα μπλέξει τα στρατιωτικά του καθήκοντα, με μια έρευνα για το χαμένο του αδερφό και με τη γνωριμία του με μια Γερμανίδα.

INFO

Είδος: Δράμα, Ιστορική, Περιπέτεια, 131΄

Χώρα: Ρωσία, Τσεχία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, 2023

Σκηνοθεσία: Νικολάι Νεμπέτεφ

Παίζουν: Σεργκέι Κάμπο, Λιούμποφ Ακσιόνοβα, Ευγκένι Μιρόνοφ, Σεργκέι Βεζρούκοφ, Αλεκσέι Μπαρτούνοφ

Διανομή: New Star

 

==============

Ο τελευταίος χορός – En corps

Μια ταινία για τη δύναμη της θέλησης. Η Ελίζ (την υποδύεται η Μαριόν Μπαρμπό, πρίμα μπαλαρίνα του διάσημου Paris Opera Ballet, σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση), είναι μια πολλά υποσχόμενη χορεύτρια κλασικού μπαλέτου. Μετά από έναν τραυματισμό της κατά τη διάρκεια μιας παράστασης σε ηλικία 26 ετών, της συνιστούν να σταματήσει να χορεύει. Εκείνη όμως θα προσπαθήσει, με μια παρέα χορευτών να βρει μια νέα κατεύθυνση στον σύγχρονο χορό.

INFO

Είδος: Δραμεντί, 117;

Χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, 2022

Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς

Παίζουν: Μαριόν Μπαρμπό, Χοφές Σεχτέρ, Ντενίς Πονταλιντέ

Διανομή: Spaentzos Film

 

==============

Ο σοφέρ της κυρίας Μαντλέν – Une belle course

Μια γλυκόπικρη, συγκινητική κωμωδία για τη δύναμη της φιλίας. Η γηραιά κυρία Μαντλέν (Λιν Ρενό) ζητά από τον Σαρλ (Ντάνι Μπουν) να περάσουν από διάφορα μέρη στο Παρίσι που σημάδεψαν τη ζωή της. Έτσι, μέσα από τους δρόμους της υπέροχης γαλλικής πρωτεύουσας, θα ξετυλίξει το εξαιρετικό παρελθόν της, γεμάτο από όμορφες αλλά και επώδυνες αναμνήσεις. Δεν το γνωρίζουν ακόμη, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης διαδρομής, θα γεννηθεί μια φιλία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα…

INFO

Είδος: Κωμωδία, 91΄

Χώρα: Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν

Παίζουν: Λιν Ρενό, Ντάνι Μπουν, Αλίς Ισαάζ, Ζερεμί Λαέρτ

Διανομή: Rosebud .21

 

==============

Fast X

Μετά από πολλές αποστολές και ενάντια σε απίθανα εμπόδια, ο Ντομ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και η οικογένεια του (το ίδιο cast σε 10 μέχρι τώρα ταινίες) έχουν ξεγελάσει και ξεπεράσει κάθε αντίπαλο στο διάβα τους. Τώρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πιο φονικό εχθρό. Μία τρομαχτική απειλή ξεπροβάλλει από τα σκοτάδια του παρελθόντος, διψάει για εκδίκηση, σκοπεύει να διαλύσει αυτή την οικογένεια και να καταστρέψει μια για πάντα όλους όσους και όλα όσα αγαπάει ο Ντομ.

INFO

Είδος: Περιπέτεια, Δράση, Αστυνομική, 141

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Λουί Λετεριέ

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ταϊρέζ Γκίμπσον, Κρις “Λούντακρις” Μπρίτζες, Τζέισον Μομόα, Νάταλι Εμμάνιουελ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Τζον Σένα, Τζέισον Στέιθαμ, Έλεν Μίρεν, Σαρλίζ Θερόν, Ρίτα Μορένο

Διανομή: Tanweer

 

==============

Το τεστ – El test

Ένα παντρεμένο ζευγάρι με οικονομικά προβλήματα αίφνης αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα που μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή: ένας από τους καλύτερούς τους φίλους τούς προτείνει να κάνουν ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας που έχει δημιουργήσει η κοπέλα του, μια επιτυχημένη ψυχολόγος. Το τεστ βασίζεται σε μία και μοναδική ερώτηση: “Τι θα προτιμούσατε; Εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο ευρώ σε δέκα χρόνια;». Η απάντηση δεν είναι καθόλου αυτονόητη και θα πυροδοτήσει απροσδόκητες εξελίξεις στη ζωή του ζευγαριού.

INFO

Είδος: Κωμωδία, 120΄

Χώρα: Ισπανία, 2022

Σκηνοθεσία: Ντάνι Ντε Λα Όρντεν

Παίζουν: Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Μίρεν Ιμπαργκούρεν, Κάρλος Σάντος, Μπλάνκα Σουάρεζ

Διανομή:

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ