Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Σε «Απόστολος Σάντας» μετονομάστηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Π. Φαλήρου

Με τα αποκαλυπτήρια της καινούριας πινακίδας καθώς και του ψηφιδωτού στην πρόσοψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου που απεικονίζει την ηρωική πράξη, έγινε παρουσία του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου η τελετή συμπλήρωσης της επωνυμίας του Σχολείου σε «Σχολείο Απόστολος Σάντας».

Την εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Έλληνα ήρωα και εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης τίμησε με την παρουσία της η κόρη του Γεωργία Σάντα.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος απευθυνόμενος στον Διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Θανόπουλο επαίνεσε όσους συνέβαλαν στην μετονομασία του Σχολείου, προέτρεψε τα παιδιά να έχουν παράδειγμά τους τον Λάκη Σάντα και ευχήθηκε να έχουν καλή πρόοδο στην ζωή τους εμπνεόμενα πάντα από το παράδειγμα του μεγάλου Έλληνα Αντιστασιακού.

Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η αφήγηση της Γεωργίας Σάντα η οποία μιλώντας για τον πατέρα της, τόνισε ότι είχε ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά και την νεολαία, η οποία εκφράζονταν ιδιαίτερα όταν επισκέπτονταν σχολεία και μιλούσε για την Αντίσταση και την Κατοχή. Επίσης, σημείωσε ότι του έδινε ιδιαίτερη χαρά ο διάλογος με τα παιδιά καθώς θεωρούσε ότι έτσι εμβαθύνουν στην Ιστορία και εμπνέονται με αξίες και ιδανικά.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές της Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης και την ευθύνη της διοργάνωσης και τον συντονισμό είχαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτική Αρχή της πόλης με πρωτοβουλία της, τιμώντας με συνέπεια τον μεγάλο Έλληνα, με σχετική της απόφαση το 2018, μετονόμασε την οδό Παρνασσού σε οδό «Λάκη Σάντα», καθώς υπήρξε κάτοικος επί της συγκεκριμένου οδού.

Διαβάστε επίσης: Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ