Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

O ΣΠΑΥ ενώνει τον Υμηττό με τον Κέρκη

Στην ακριτική και φιλόξενη Σάμο συνεχίστηκε το οδοιπορικό του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), για την προώθηση της τεχνογνωσίας του, τη σύναψη μνημονίων συνεργασίας και την προάσπιση του δασικού πλούτου της χώρας.

Η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΠΑΥ στην Σάμο, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου και δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, ήταν ο πρώτος σταθμός του οδοιπορικού στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα.

«Μετά την πρόσκληση του εξαιρετικού δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου, είχα τη χαρά να παρουσιάσω το σχέδιο που υλοποιούμε μεθοδικά για την προστασία και την ανάδειξη του Υμηττού μας, καθώς και τον Δεκάλογο Προτάσεων του ΣΠΑΥ που αφορούν σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε Κεντρική Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πυθαγόρειο με τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες του νησιού, καθώς και με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη και την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Άννη Ανδρεάδου που δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο κοινό μας εγχείρημα», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημαρχείο της Ανατολικής Σάμου στην πρωτεύουσα του νησιού στο Βαθύ, όπου δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο Φορέων, ενώ μετέβησαν και στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαμίων.

«Οι προτάσεις που ακούστηκαν στη σύσκεψη είναι σίγουρο ότι θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του πορίσματος που θα καταθέσουν οι δήμαρχοι για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στάντζος.

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης εξήρε τον ρόλο των εθελοντών πυροσβεστών, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Άννυ Ανδρεάδη αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο συνεργάτης Δασοπροστασίας ΣΠΑΥ και Υποστράτηγος Πυροσβεστικής ε.α. Φώτης Δημαρέσης μίλησε για τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από την μεταλαμπάδευση των γνώσεων που έχει αποκομίσει ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης και Προστασίας Υμηττού.

«Η ακριτική Σάμος ενώνει τις δυνάμεις της με τον Υμηττό και με όλη την Ελλάδα στον κοινό στόχο που έχουμε θέσει για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, παρέχοντας νομική και επιστημονική υποστήριξη για ίδρυση αντίστοιχου Συνδέσμου στη Σάμο και στο Βόρειο Αιγαίο. Και επειδή κάθε δέντρο που καίγεται είναι γροθιά στο στομάχι, όπου κι αν συμβαίνει αυτό, είναι σημαντικό όλοι οι Αυτοδιοικητικοί να είμαστε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε τα δάση της χώρας μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο, ενώ η αντιπροσωπεία του ΣΠΑΥ ξεναγήθηκε στο εκκλησιαστικό μουσείο με τα πολύτιμα κειμήλια του νησιού.

Διαβάστε επίσης: ΣΠΑΥ: “Θωρακίζει” την προστασία του Υμηττού με σύμμαχο την τεχνολογία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ