Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συναυλία του Στ. Κραουνάκη

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες δημοτικών συμβούλων της Νέας Σμύρνης, δημοτών και κατοίκων της πόλης, για τη συναυλία του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη το βράδυ του Σαββάτου επί της οδού Ομήρου.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρυτινός έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς τον συνθέτη, στην οποία καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, τον κ. Κραουνάκη ότι απευθύνθηκε «σε όσους δημότες ψήφισαν κεντροδεξιά, με λίαν προσβλητικό χαρακτηρισμό που παραπέμπει στο ζωικό βασίλειο».

Επισημαίνει δε ότι η συναυλία δόθηκε, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου, «… με αμοιβή για εσάς (σσ εννοεί τον συνθέτη) και όλους τους συνεργάτες σας, η οποία εκταμιεύτηκε από το ταμείο του Πολιτιστικού Οργανισμού, που είναι χρήματα των δημοτών και όχι κάποιου φυσικού προσώπου».

Καταλήγει λέγοντας ότι «η Νέα Σμύρνη έχει βγάλει πολλούς καλλιτέχνες και μάλιστα σημαντικούς, ποιητές, συγγραφείς, ηθοποιούς, μαέστρους. Το καλλιτεχνικό σπέρμα και πνεύμα αυτής της πόλης είναι και καρποφόρο και ευφάνταστα δημιουργικό! Εμείς οι δημότες αυτής της ξεχωριστής πόλης, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να το διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκη για τα παιδιά μας, παρά τις όποιες κακές παρενθέσεις, από όπου και αν προέρχονται».

Ακολουθεί το σύνολο της επιστολής του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καρυτινού

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ

Αγαπητέ κύριε Κραουνάκη,

Είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και με έχουν ψηφίσει οι δημότες για να τους εκπροσωπώ, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα! Λόγω δε της ανεξαρτησίας μου, δε με πατρονάρει κανένας. Μόνο ο δημότης!!! Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτή την όμορφη πόλη όπως άλλωστε και εσείς.

Είναι ευρέως γνωστό, ότι η Νέα Σμύρνη έχει ισχυρές καταβολές Πολιτισμού και Παιδείας, που μεταβιβάστηκαν διαχρονικά μέσω των επάλληλων γενεών!!!

Είχατε την τιμή να σας προσκαλέσει ο Δήμος μας, για να δώσετε μια συναυλία, με αμοιβή για εσάς και όλους τους συνεργάτες σας, η οποία εκταμιεύτηκε από το ταμείο του Πολιτιστικού Οργανισμού, που είναι χρήματα των δημοτών και όχι κάποιου φυσικού προσώπου!!

Μαζεύτηκε λοιπόν αρκετός κόσμος, όχι για να διαλογιστούν η να προβληματιστούν ακούγοντας Wagner ή Shostakovich, αλλά όπως είπε και η αντιδήμαρχος κυρία Δεληγιάννη στον πρόλογο της, να περάσουν δύο ώρες ευχάριστα με τις επιτυχίες σας “Φίλα με”, “Η σωτηρία της ψυχής”, “Έπεσε έρωτας “, “Αυτή η νύχτα μένει ” κ.α.

Πράγματι κύριε Κραουνάκη, αυτή η νύχτα έμεινε, για άλλους όμως λόγους, εκτός από την ευρηματική σύνθεσή σας.

Στα πρώτα δέκα λεπτά της συναυλίας σας, καταφέρατε το ακατόρθωτο!!! Ξεκινήσατε με αριστοφανική διάθεση ή αν θέλετε του πιο σύγχρονου Ντάριο Φο, να επιτίθεστε στον πρωθυπουργό της χώρας με ανοίκειες φράσεις!!!

Βέβαια, επειδή κάτι καταλαβαίνω κι εγώ από σάτιρα και μελοποιημένους υβριστικούς στίχους, τοποθετηθήκατε άμεσα στο απυρόβλητο, λόγω της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης που είναι κατοχυρωμένη στις δημοκρατίες. Το διαχειριστήκατε πολύ έξυπνα…  Άλλωστε η λογοκρισία στη σάτιρα παραπέμπει σε επικίνδυνα μονοπάτια για όλους μας! Ο Αριστοφάνης στους Όρνιθες περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Σωκράτη.

Εδώ όμως θέλω να σας ρωτήσω κάτι εύλογο κατά τον δικό μου ταπεινό νου. Αφού είχαμε το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ της Ν.Δ. με διαφορά απρόσμενη σχεδόν για όλους, συμπαθούντες ή μη, ο Πρωθυπουργός κατά γενική ομολογία, απέφυγε τις δεξιές κορώνες και κράτησε ένα πολύ σοβαρό προφίλ!!! Σε αντίθετη περίπτωση, κύριε Κραουνάκη, τι θα του λέγατε επιπλέον του σιχαμερού; Πάντα βέβαια σε μελοποιημένη σάτιρα!! Για να μην ξεχνιόμαστε!! Μάλλον, πιστεύω ότι ζείτε σε παράλληλο σύμπαν!!!

Αφού δε περνάει το πρώτο σας “μουσικό παραλήρημα”, έρχεται το δεύτερο, άνευ τζαζιστικής μουσικής υπόκρουσης. Επί το λαϊκότερο… ξέμπαρκο!!! Απευθύνεστε σε όσους δημότες ψήφισαν κεντροδεξιά, με λίαν προσβλητικό χαρακτηρισμό που παραπέμπει στο ζωικό βασίλειο!!! Εδώ θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι η Νέα Σμύρνη είναι μια πόλη αρκετά φιλόζωη! Εσείς μάλλον θα έχετε πρόβλημα με τα ζώα!!!

Κύριε Κραουνάκη, τι σας ώθησε να φτάσετε σε τέτοιον χαρακτηρισμό; Και μάλιστα σε δημότες που είχαν πληρώσει την αμοιβή σας; Η αναγνωρισιμότητα σας; Η εξουσία του μικροφώνου; Οι χρυσοί η οι πλατινένιοι δίσκοι σας; ‘Η το πάθος σας για τον κύριο Τσίπρα; Αναρωτιέμαι, εκτός του αγαπημένου σας πολιτικού κόμματος, πως θα χαρακτηρίζατε τους ψηφοφόρους π.χ. του ΚΙΝΑΛ;; Σε αυτό δε ακριβώς το σημείο, δημιουργείται μια εύλογη αντιδιαστολή, με το τι λεκτικό μπούλινγκ πέρασε ο Σαββόπουλος με μια απλή πολιτική δήλωση.

Κύριε Κραουνάκη, εμείς στην πόλη μας τα πράγματα τα βλέπουμε με μια άλλη ματιά …… όχι γηπεδική!!!

Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω ότι όλοι μας οι δημότες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων ανήκουν στο ανθρώπινο είδος!!!

Όπως πιστεύω ότι μετά από πολλά χρόνια, ο πολιτικός λόγος θα έχει ξεχαστεί. Αυτά που θα μείνουν είναι τα τραγούδια σας!

Τέλος, η Νέα Σμύρνη έχει βγάλει πολλούς καλλιτέχνες και μάλιστα σημαντικούς, ποιητές, συγγραφείς, ηθοποιούς, μαέστρους… Το καλλιτεχνικό σπέρμα και πνεύμα αυτής της πόλης είναι και καρποφόρο και ευφάνταστα δημιουργικό ! Εμείς οι δημότες αυτής της ξεχωριστής πόλης, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να το διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκη για τα παιδιά μας, παρά τις όποιες κακές παρενθέσεις, από όπου και αν προέρχονται!!!».

Διαβάστε επίσης: Προεκλογικά… παρατράγουδα στον Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ