Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 16 Ιουνίου

Ο Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 15/6/23 στους κινηματογράφους.

======================================

Αυτά που δεν λέγονται – Historias para no contar

O Σεσκ Γκέι («Τρούμαν», «Οι γείτονες από πάνω»), επιστρέφει με μια σπονδυλωτή ταινία πέντε ιστοριών στη σημερινή Βαρκελώνη, με ξεχωριστούς χαρακτήρες διαφορετικών ηλικιών που έρχονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των ανθρώπινων σχέσεων.

Μια πληθωρική κωμωδία χαρακτήρων που ρίχνει μια διασκεδαστική ματιά σε καταστάσεις, μέσα στις οποίες αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας και τις οποίες θα προτιμούσαμε να μην αναλύσουμε ή θα θέλαμε ακόμα και να ξεχάσουμε. Στο πλαίσιο πάντα των φιλικών ή ερωτικών ή επαγγελματικών σχέσεων, όπου υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλεια, εκμετάλλευση ή έλλειψη εμπιστοσύνης και όλα αυτά τα φθοροποιά χαρακτηρολογικά στοιχεία.

INFO

Είδος: Κωμωδία, 100΄

Χώρα: Ισπανία, 2022

Σκηνοθεσία: Σεσκ Γκέι

Παίζουν: Αντόνιο Ντε Λα Τόρε, Μαριμπέλ Βερντύ, Νόρα Νάβας, Χαβιέ Ρέι, Άνα Καστίγιο, Κίνο Νταρέν

Διανομή: One From The Heart

=================================

Άλλοθι για παντρεμένους 2 – Alibi.com 2

Η ζωή του Γκρεγκ είναι αρκετά ήσυχη μετά το κλείσιμο της εταιρείας για άλλοθι (Alibi.com), μέχρι που αποφασίζει να κάνει πρόταση γάμου στη Φλο και πρέπει να της συστήσει τον απατεώνα πατέρα του και την πρώην ηθοποιό μητέρα του. Δεν έχει επιλογή από το να ανοίξει ξανά την εταιρεία και να βρει ψεύτικους γονείς.

Μια κεφάτη κωμωδία καταστάσεων πάνω στην πετυχημένη συνταγή που είχαμε γνωρίσει το 2016 με την πρώτη ταινία, που ήταν εξίσου υπερβολική και διασκεδαστική.

INFO

Είδος: Κωμωδία, 88΄

Χώρα: Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λασό

Παίζουν: Φιλίπ Λασό, Ελοντί Φοντάν, Ταρέκ Μπουνταλί

Διανομή: Spentzos Film

=================================

Ήρωας κανενός – Nobody’s hero

Η πόλη του Κλερμόντ-Φεράν, την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται μια τρομοκρατική επίθεση. Σε αυτό το τραγικό κλίμα, ο Μεντερίκ, ένας νεαρός στα τριάντα του, ερωτεύεται παράφορα την Ιζαντόρα, μια πόρνη αρκετά χρόνια μεγαλύτερή του. Την ίδια ώρα ο Σελίμ, ένας νεαρός άστεγος, βρίσκει καταφύγιο στο κτίριο του Μεντερίκ. Η συλλογική παράνοια θα αποδυναμώσει σύντομα τη σχέση του ιδιαίτερου αυτού ζευγαριού.

Μια κωμωδία ανθρωπίνων σχέσεων και καταστάσεων, που αν και «εκτός εποχής» (παραμονή Χριστουγέννων) προσφέρει μια διασκεδαστική ματιά στις -ενίοτε- ανεξέλεγκτες καταστάσεις της σύγχρονης ζωής.

INFO

Είδος: Κωμωδία, 100΄

Χώρα: Γαλλία, 2022

Σκηνοθεσία: Αλέν Γκιροντί

Παίζουν: Zαν-Σαρλ Κλισέ, Νοεμί Λβόσβσκι, Ιλιέ Καντρί

Διανομή:Weirdwave

=================================

Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε – L’ultima notte di Amore

Η τελευταία βάρδια του Φράνκο Αμόρε ενός τίμιου αστυνομικού πριν τη συνταξιοδότησή του θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια πλευρά της πόλης, αλλά και του ίδιου του εαυτού, που δε μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα γνωρίσει.

Ένα γεμάτο suspens και ανατροπές σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Αστυνομικό, 120΄

Χώρα: Ιταλία, 2023

Σκηνοθεσία: Αντρέα Ντι Στέφανο

Παίζουν: Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Λίντα Καρίντι, Αντόνιο Τζεράρντι, Φραντσέσκο Ντι Λέβα

Διανομή: Rosebud.21

=================================

The Flash

Διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται όταν ο Μπάρι χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να αλλάξει γεγονότα του παρελθόντος. Αλλά όταν η απόπειρα του να σώσει την οικογένεια του αλλάζει το μέλλον ανεπιστρεπτί, ο Μπάρι εγκλωβίζεται σε μία πραγματικότητα όπου ο Στρατηγός Ζοντ έχει επιστρέψει απειλητικός και δεν υπάρχει κανένας υπερήρωας να βοηθήσει. Εκτός ίσως από ένα διαφορετικό Μπάτμαν για να αναλάβει δράση.

INFO

Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Δράση, 144΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Αντι Μουσκιέτι

Παίζουν: Έζρα Μίλερ, Σάσα Κέιλ, Μάικλ Σάνον, Μάικλ Κίτον, Ρον Λίβινγκστον, Μπεν Άφλεκ

Διανομή: Tanweer

=================================

Στο στοιχείο τους – Elemental

Μια δυναμική, πανέξυπνη και εκρηκτική νεαρή κοπέλα, η Φλόγα (με τη φωνή της Κλέλια Ανδριολάτου) γνωρίζει έναν αστείο, γλυκανάλατο, χαλαρό τύπο, τον Νηρέα (που έχει τη φωνή του Ορέστη Χαλκιά). Δύο αντίθετα στοιχεία (φωτιά και νερό) έρχονται κοντά και η φιλία τους θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο στον οποίο ζουν.

INFO

Είδος: Animation, Οικογενειακό, 103΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σον

Ακούγονται επίσης: Μυρτώ Αλικάκη, Παναγιώτα Βλαντή

Διανομή: Feelgood

================================

Notorious (Επαν.)

Η Αλίσια Χάμπερμαν (Ινκριντ Μπέργκμαν) είναι κόρη ενός καταδικασμένου για κατασκοπεία υπέρ των Ναζί, μια κοπέλα ζωηρή και αμφίβολης φήμης αρκετά γνωστής στο jet set εκείνης της εποχής. Στον Αμερικανό πράκτορα Ντέβλιν (Κάρι Γκραντ) ανατίθεται να την παρακολουθεί. Εκείνος πληροφορείται ότι η Αλίσια απορρίπτει τις πολιτικές τάσεις του πατέρα της και την ερωτεύεται (προφανώς όχι μόνο λόγω των υγειών φρονημάτων της). Υπάρχει όμως ο Αλεξάντερ Σεμπάστιαν (Κλοντ Ρέινς) ένας Ναζί που διευθύνει ένα χημικό εργοστάσιο στο Ρίο και η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ απαιτεί από τον Ντέβλιν να μάθει ό,τι μπορεί για την επιχείρησή του. Η Αλίσια δέχεται να βοηθήσει τον Ντέβλιν, αλλά γοητεύεται από τον Αλεξάντερ και αποδέχεται την πρόταση γάμου που της κάνει, οπότε τα σχέδια ανατρέπονται…

Κορυφαία αισθηματική ιστορία κατασκοπείας σε σενάριο Μπεν Χεκτ, γυρισμένη με λεπτή μαεστρία από τον μετρ του suspense Άλφρεντ Χίτσκοκ (χαρακτηρίστηκε ως το «πιο σοφιστικέ θρίλερ του»). Ατμοσφαιρική, με αγωνία σε διαρκή κορύφωση και μια αξέχαστη σκηνή ερωτικού πάθους με ένα φιλί τριών και πλέον λεπτών της φιλμικής ώρας μεταξύ Γκραντ και Μπέργκμαν.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Κατασκοπίας, Αισθηματικό, 102΄

Χώρα: ΗΠΑ, 1946 (ψηφιακά αποκατεστημένη)

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Παίζουν: Κάρι Γκραντ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέινς, Αλέξης Μινωτής

Διανομή: Summer Classics

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ