Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ημερίδα για τον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό

Το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού ήταν το αντικείμενο της ανοικτής Ημερίδας που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτήτων Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να ενημερωθούν τα μέλη του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. και οι επαγγελματίες των τουριστικών σκαφών για τις εξελίξεις στον χώρο αλλά και τις προθέσεις, τις θέσεις και τον προγραμματισμό των πολιτικών κομμάτων σε σχέση με τα προβλήματα του κλάδου.

Ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π., εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες με σκάφη παντός είδους μέχρι 24 μέτρα, χωρίς μόνιμο πλήρωμα, έχει εκφράσει τον προβληματισμό του, καθώς μεσούσης της τουριστικής σεζόν, παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες ως προς διευθέτηση διαφόρων θεμάτων του κλάδου.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο είναι:

-το διαχρονικό πρόβλημα των λιμενικών υποδομών το οποίο επιβαρύνεται με την αύξηση του αριθμού αλλά και του μεγέθους των σκαφών

-η μειωμένη δυνατότητα αύξησης των τιμών ενοικίασης λόγω του εγχώριου, αλλά και του διεθνούς ανταγωνισμού με τις όμορες χώρες. Σε συνδυασμό δε με την αλματώδη αύξηση του κόστους συντήρησης, ασφάλισης και ελλιμενισμού των σκαφών, το αποτέλεσμα είναι  να τίθεται θέμα επιβίωσης των επιχειρήσεων του χώρου.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο όραμα, τις πολιτικές και τις δράσεις της δημοτικής Αρχής Παλαιού Φαλήρου για την προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό.

Διαβάστε επίσης: Από 16-17 Ιουνίου το 9ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ της πόλης

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ