Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η ανάπλαση της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου

Σε τρεις φάσεις πραγματοποιείται η ανάπλαση της Βασιλέως Κωνσταντίνου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι, δεδομένου ότι από τον συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του θέρους. Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει τη Βάρη με τη Βάρκιζα ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως τον χειρότερο δρόμο τόσο από πλευράς ποιότητας ασφάλτου και πεζοδρομίων όσο και από τον οπτικό ρύπο που προκαλούν τα εναέρια καλώδια ρεύματος.

Η πρώτη φάση αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου. Η δεύτερη και η τρίτη φάση, δηλαδή η υπογειοποίηση των καλωδίων, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων και οι φυτεύσεις, αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι προκειμένου να μην οξυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή.

Το πρώτο στάδιο που ολοκληρώθηκε αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου από εργολάβο της Περιφέρειας Αττικής καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι δικής της αρμοδιότητας και όχι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος. Συγκεκριμένα, ο ΔΕΔΔΗΕ αναλαμβάνει την εκτέλεση του έργου υπογειοποίησης του δικτύου χαμηλής και μέσης τάσης ηλεκτρικού ρεύματος, επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρη.

Η υπογειοποίηση των καλωδίων αποτελεί μέρος ευρύτερου έργου ενταγμένου στη ΕΣΠΑ για το οποίο ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έργο υπογειοποίησης των δικτύου περιλαμβάνει την αντικατάσταση δύο εναέριων υποσταθμών με επίγειους συνεπτυγμένου τύπου (compact) υποσταθμούς. Την κατασκευή υπογείου δικτύου χαμηλής και μέσης τάσης συνολικού μήκους 3.100 μέτρων, την αποξήλωση γυμνών αγωγών εναέριου δικτύου καλωδίων συνολικού μήκους 3.000 μέτρων και την αποξήλωση δύο ογκωδών υποσταθμών.

Η τρίτη και πιο σύνθετη φάση της ανάπλασης της Βασιλέως Κωνσταντίνου θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση αυτόματης υπόγειας άρδευσης, και τη δημιουργία δύο δενδροστοιχιών από την αρχή της οδού μέχρι το τέλος, με φυτεύσεις ανεπτυγμένων καλλωπιστικών δέντρων (έχουν επιλεγεί οι γιακαράντες που παράγουν κατά την περίοδο ανθοφορίας τα εντυπωσιακά μοβ άνθη) και τέλος την ανακατασκευή των πεζοδρομίων.

Διαβάστε επίσης: Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζει τις παρεμβάσεις για ενίσχυση οδικής ασφάλειας στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ